• SC Welberg onderscheidt zich met jeugdleden en vrijwilligers

  WELBERG – Normaliter ligt het landelijk percentage jeugdleden met meisjesvoetbal op zo’n 20%, maar bij SC Welberg wordt dit percentage meer dan verdubbeld naar bijna 50%. Ze zijn er trots op dat er veel getalenteerde meisjes voetballen en ze willen daar graag ook in investeren om het talent te ontwikkelen. De nieuwe voorzitter Jan Both heeft het stokje overgenomen van Rien Bartels. Both ziet vooral uitdagingen bij SC Welberg.

  Jan Both, voorzitter SC Welberg: “Ik wil mezelf inzetten voor de gemeenschap. Als je ziet hoeveel mensen er plezier aan beleven aan het totale voetbalgebeuren bij SC Welberg, dan word ik daar heel vrolijk van.” Het zijn de woorden van een gemotiveerde nieuwe voorzitter die trots is op de voetbalvereniging. Met het totale voetbalgebeuren doelt hij niet alleen op de leden en vrijwilligers, maar ook op de extra activiteiten die worden georganiseerd vanuit SC Welberg.

  Nieuwjaarstoernooi

  ?Elk jaar, eind mei, is er voor de jeugd een terugkerend kamp van drie dagen en in juni hebben we een afsluitende jeugddag met penaltybokaal. En we hebben sinds een aantal jaren ook een speciale vriendjes- en vriendinnetjesdag”, laat Both enthousiast weten. Als de winterstop is ingesteld, gaat het gewoon door bij SC Welberg. Dan wordt er een nieuwjaarstoernooi gehouden en worden vrijwilligers verwacht tijdens een speciale saté- en mosselavond. Voor leden en niet-leden ouder dan 35 jaar is er elke vrijdagavond een 7 tegen 7 wedstrijd op een half veld. Iedereen mag dan komen voetballen. Both: “Een ongedwongen gezellige sfeer met saamhorigheid typeert onze voetbalvereniging.”

  Talenten

  Het damesvoetbal is twee seizoenen geleden gepromoveerd naar de 4e klasse. Een nieuwe doelstelling is doorgevoerd om mee te doen aan het kampioenschap met promotie naar de 3e klasse. Jan Both: “Onze technische commissie werkt hard aan het talent van meisjes- en damesvoetbal. We willen graag dat SC Welberg het visitekaartje wordt voor meisjes- en damesvoetbal.” Een ander succes dat niet vergeten mag worden, is het hoogtepunt bij het eerste elftal dat gepromoveerd is naar de 4e klasse. Dat SC Welberg bekend is met talent, blijkt uit het feit dat Steenbergenaar Pierre van Hooijdonk ooit bij hen heeft gespeeld.

  Belangeloos

  Vrijwilligers worden op handen gedragen. Both: “De meeste vrijwilligers zijn bereid een stap extra te doen om het voor alle leden zo goed mogelijk naar de zin te maken.” De accommodatie bij het nieuwe sportcomplex is dan ook volledig gebouwd door leden en vrijwilligers. En toch kent ook SC Welberg een tekort aan vrijwilligers. Both: “Met name scheidsrechters, kantinepersoneel en vrijwilligers voor het onderhoud in de groenvoorziening en het schoonmaken mogen zich melden.” De PR-man van de voetbalvereniging, Theo Helmons, zet zich dag en nacht in voor SC Welberg. Hij maakt eveneens belangeloos reclameborden. Both: ?Dit alles heeft te maken met onze positieve uitstraling en het grote ledenbestand van zo’n kleine 400 leden. We zijn daarbij ontzettend blij met de grote supportersschare bij zowel de thuis- als uitwedstrijden van ons eerste elftal.”