• Wedstrijdverslag: SC Welberg MD1 - MOC’17 MD3

    Op 10 Oktober stond de wedstrijd tegen MOC MD3 op het programma. Deze stonden stijf onderaan en hadden alles verloren. Dus vooraf hadden we wel het gevoel dat het een makkelijke pot zou worden. Ook een wedstrijd waarbij we grotendeels op de helft van de tegenpartij zouden spelen.

    Eens te meer bleek echter ook dat het wisselsysteem, elk kwartier 3x wisselen, het spel niet ten goede kwam. Vandaar ook dat we na deze wedstrijd besloten om dat anders te gaan doen. Met een kwartier spelen, 3 anderen erin, met de rust weer wisselen en weer 3 anderen erin betekent dat je constant posities anders moet invullen en meisjes soms op een plaats komen te staan waar ze zich niet thuis voelen en waar ze gewoon minder presteren. Maar goed; dat is verleden tijd, al zal het best eens voorkomen dat men op een andere positie moet spelen bij gebrek aan een alternatief.

    Door de zwakke tegenstand was daar achteraf niks van te merken. Al na 8 minuten passte Zoë de bal zuiver op Nada, die in 1 beweging Nina bediende en het stond 1-0. 10 minuten later een lage, harde voorzet waar de hele verdediging zich op verkeek en Sophia, die goed was meegelopen, scoorde met een harde schuiver in de verre hoek de 2-0 en haar eerste in dienst van de MD1. 2 minuten later haalde Zoë, na een afgeslagen aanval maar eens uit van rand 16 mtr. en de bal verdween in de touwen. 3-0. Dat was ook de ruststand. Niet verkeerd, maar tegen zo’n tegenstander gewoon te weinig. Na rust werden de riemen dan ook wat aangehaald en dat resulteerde al in de 3e minuut in weer een treffer. Romée nam een corner hard en strak, Lynn raakte hem half en de bal kwam voor de voeten van Jette die van een 20 mtr. de bal snoeihard inschoot: 4-0. In de 8e minuut een mooie diepe bal van Romée op Zoë en het stond 5-0. Weer 3 minuten later een prachtige combinatie van Zoë met Lynn, die in 1x doorspeeld op Jinx die koelbloedig afrondde: 6-0 en een pracht van een aanval. Na een kwartier scoorde Jinx uit een voorzet van Nina de 7-0 en In de 20e minuut bereikte eenzelfde soort hoge bal van Zoë, Nina die ook keurig afrondde: 8-0. 2 minuten later was het weer Nina die met een prachtig afstandsschot de 9-0 op het bord zette. Een minuut later een goede pass van Phoebe op Nina en de dubbele cijfers op het bord: 10-0. 4 minuten voor het einde ging Nada vanaf de middenlijn goed door, passeerden enkele tegenstanders en haalde verwoestend uit: 11-0. En weer 3 puntjes erbij.