• Wedstrijdverslag: BVV'63 1 - SC Welberg 1

    Welberg pakt drie punten bij BVV

     Met een bijna compleet team kan Welberg aantreden in BoZ tegen BVV de tegenstander die de punten ook hard nodig heeft, net als Welberg, om zich te handhaven in de 4e klasse. In de eerste 20 min is de wedstrijd een gelijk opgaande strijd, kansen zijn er voor Lars Bogers, vrije trap in de muur. Eric van Minderhout schiet in de handen van de keeper. Ook BVV laat zich zien, een kanonschot richting kruising, kan door Stefan Evers gepareerd worden. Met nog kansen voor Peter van Giels en Tom Mulder welke geen doel troffen, is het BVV die in de 25e min de 1 – 0 kan scoren. Even is er de verslagenheid bij de Welberg spelers, maar die is snel over als er weer gevoetbald wordt en Welberg BVV weer onder druk kan zetten. Een vrije trap van Eric van Minderhout gaat nog rakelings over het doel, maar in de 36e min is het Mitch Krens die de gelijkmaker binnen kan schieten. De ruststand 1-1 geeft qua spel en kansen voor beide partijen, welke gelijkwaardig zijn een reëel beeld dan van de wedstrijd.

     Welberg komt gedreven uit de kleedkamer, zoekt meteen weer de aanval, is erop gebrand om vandaag een goed resultaat weg te zetten. Na een handsbal van een BVV’er, krijgt Welberg een penalty en moet BVV met een speler minder verder vanwege een rode kaart. Helaas schiet Mitch Krens de bal te zacht in waardoor deze door de BVV-keeper gestopt kon worden. Enkele minuten later reageert Mitch Krens attent op een steekpass van Eric van Minderhout en de 1-2 ligt binnen. Na nog enkele net niet kansen van Welberg spelers, is het Tom Mulder die met een soloactie de keeper kan verschalken en de 1-3 binnen legt. Welberg neemt wat gas terug en helpt hierdoor BVV  terug in de wedstrijd. Zij zagen weer kansen en kregen ook de mogelijkheid om weer naar voren te gaan voetballen. Hetgeen resulteerde in de ruim bemeten blessuretijd, dat BVV de 2 -3 nog kon maken. Hierdoor kreeg de wedstrijd toch nog spannend einde. Pas nadat de scheidsrechter om 16.40 uur, na een bewogen 2e helft helft eindsignaal gaf, waren de drie punten veilig en verdiend voor Sc Welberg.