• Van de bestuurstafel: April 2018

    Maandag 23 april 2018 is het bestuur van SC Welberg voor de maandelijkse bestuursvergadering weer bij elkaar komen. Er zijn weer veel dingen besproken en wij willen graag het volgende aan jullie mededelen:

    Jumbo spaaractie en Rabobank Clubkas Campagne

    Beide acties zijn ook dit seizoen een groot succes geworden! De Jumbo Spaaractie heeft € 1437,67 opgebracht en de Rabobank Clubkas Campagne € 667,38. Het bedrag van de Jumbo Spaaractie moet worden besteed in een door de Jumbo geselecteerde en samengestelde webshop. Daar kunnen sport gerelateerde artikelen worden aangeschaft voor dat bedrag. Voor de Rabobank Clubkas Campagne moet nog een specifiek doel worden bepaald. Het bestuur benadrukt heel trots te zijn dat er met dit soort acties door zoveel leden en liefhebbers van SC Welberg gestemd wordt op onze voetbalvereniging. Bedankt!

    Vervanging doelnetten wedstrijd en trainingsmateriaal

    Vanuit het jeugdbestuur is een punt ingebracht dat van diverse doelen, in totaal 20 stuks, de netten vervangen moeten worden. Door het veelvuldig gebruik tijdens vooral trainingen slijten de doelnetten hard en dienen deze vervangen te worden. Daarbij ook het plan gelijk aanpassingen te maken aan de grote senioren doelen op veld 1 en 2 zodat deze doormiddel van sterk elastiek de netten in de doelen een heel seizoen strak opgespannen blijven. Voor de inklapbare jeugd doelen op veld 1 kan ook elastiek gebruikt worden zodat ook die netten netjes en strak opgespannen worden zodra de jeugd doelen worden uitgeklapt. Tevens willen we alle haken waar de netten mee vast gemonteerd zitten vervangen door zogenaamde "platte" nethaken, hierdoor kan het doelnet niet meer blijven vast zitten in de haakjes bij het in en uitklappen wat er voor moet zorgen dat de netten langer meegaan. Het bestuur heeft ingestemd met dit plan en in de zomerstop worden 20 doelnetten vervangen en de nodige aanpassingen gemaakt aan alle doelen en doelnetten om de netten strak opgespannen te houden zodat iedereen optimaal met goed materiaal het nieuwe seizoen 2018/2019 kan beginnen.

    Groene aanslag en tegelpad

    In de tuin heeft iedereen er wel eens last van, ook wij op het sportpark hebben last van groene aanslag op reclameborden, dug-outs, doelen en tegelwerk. Afgelopen tijd heeft een bedrijf diverse test stukken ingespoten met een biologisch afbreekbaar middel wat de groene aanslag moet gaan verwijderen. Dit is een succes dus heeft het bestuur besloten dit biologisch middel aan te schaffen zodat we dit kunnen inzetten om de groene aanslag te verwijderen. Tevens wordt aan de boomkant het tegel en straatwerk onder de loep genomen aangezien daar sprake is van verzakking/verspringing door waarschijnlijk boomwortels.

    Indeling jeugdteams

    Het jeugdbestuur is druk bezig met de jaarlijkse teamindelingen voor het seizoen 2018/2019. Uiterlijk 20 juni moeten alle teams ingeschreven zijn. Alle jeugdbestuursleden hebben diverse teams onder hun hoede en het grote puzzelwerk is weer begonnen. Succes!

    Sjors Sportief

    Ook dit seizoen hebben we doormiddel van Sjors Sportief diverse leden mogen verwelkomen bij onze vereniging! Cultuur & Sportstimulering Nederland is de organisatie in samenwerking met de gemeente Steenbergen die achter Sjors Sportief zit en we willen benadrukken dat dit soort initiatieven absoluut helpen om kinderen in aanraking te laten komen met een sport die ze graag zouden willen beoefenen. Diverse sportcoaches van de gemeente Steenbergen coördineren dit naar verengingen en stichtingen. In totaal hebben de kinderen recht gehad op 3 proeftrainingen waaruit ondertussen ook diverse aanmeldingen uit zijn voortgekomen. 

    Kassasysteem en pinnen in de kantine

    We mogen ondertussen zeggen dat zowel het kassasysteem als de pinautomaat een groot succes is. We zien het gebruik van de pinautomaat alleen maar stijgen en we krijgen hier veel positieve reacties op. Pinnen? Ja graag!

    Gezonde hap

    Sinds een aantal weken staan er op wedstrijddagen voor de jeugd appeltjes in de kantine. Deze appeltjes worden gesponsord door Verbreek Fruit en SC Welberg. De appeltjes zijn (1 per persoon) gratis te consumeren.

    Borging taken

    Het bestuur is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het borgen van de taken binnen het bestuur. We kunnen zeggen dat we in de laatste afrondende fase zitten en binnenkort zal er een nieuw organogram verschijnen op de website waarin staat wie, waar verantwoordelijk voor is.

    Communicatie zomerstop en start seizoen 2018/2019

    Binnenkort worden alle datums bekend met betrekking tot de zomerstop en de start van het seizoen 2018/2019. Deze zullen naar alle leden, vrijwilligers etc. gecommuniceerd worden. Nog even geduld.

    Activiteiten Commissie

    Namens de Activiteiten Commissie willen we graag de volgende datums onder de aandacht brengen!

    2 juni: Jeugddag en penaltybokaal

    3 juni: Braderie Welberg, Activiteiten Commissie is namens SC Welberg aanwezig.

    8-9 en 10 juni: Het jaarlijks jeugdkamp, inschrijvingen stromen hard binnen dus wees op tijd met aanmelden! Aanmeldformulieren kunnen worden ingeleverd in de kantine, daar staat een oranje bus waar de formulieren in kunnen.

    16 juni: 7x7 senioren toernooi en afsluiting seizoen 2017-2018.

     

    Sportieve groet

    Bestuur SC Welberg