• Pupil van de week: Pax Manders

  Hallo allemaal,

  Afgelopen zondag 6 mei was het dan eindelijk zover. Pax Manders was “pupil van de week”. Pax was eigenlijk al veel eerder aan de beurt, maar door de slechte weersomstandigheden kregen we te maken met een inhaalwedstrijd. En die liet enige tijd op zich wachten. Pax zelf wist echter pas sinds het wakker worden, dat dit zijn grote dag zou zijn.

  We begonnen voortvarend: Pax was al gekleed in voetbaltenue en dus konden we gelijk door met het doornemen van de middag, het aantrekken van het welbekende shirt en de kennismaking met de trainer en de scheidsrechter! Pax was aanwezig bij de geheime bespreking in de kleedkamer voor de wedstrijd en kon daarna alles vertellen over de aanpak van die middag. We hielden nog even dit interview tussendoor en toen werd de warming up begonnen. Het was een heerlijk middag in de zon en Pax genoot zichtbaar van alle dingen die hij meemaakte.

  Om een uur of kwart voor twee begon iedereen zich toch wel een beetje te bemoeien met het feit dat de tegenstander er nog niet was. De scheidsrechter ging alvast de netten controleren en ook zijn warming up uitvoeren. Theo liep al heen en weer: wist via de app dat er 10 spelers waren doorgegeven voor de wedstrijd aan de scheidsrechter en dus was het nog maar een kwestie van tijd. Om 14 uur was er nog niemand te zien en om 14.15 uur kwamen de eerste 3(!) spelers van TVC Breda dan serieus waar aanzetten. Op het gemakje gingen de sigaretten aan en werden in de zon de weekendverhalen doorgenomen. Om 14.30 was het dan zover: er was bijna een team gearriveerd. Maar toen bleken de mannen niet bestand te zijn tegen de warmte: eigenlijk wilden ze liever niet spelen. Er werd druk gespeculeerd aan de kant: wat zou de scheidsrechter hieraan gaan doen?

  De scheidsrechter echter bleef koelbloedig en begon samen met Pax alle spelerspassen digitaal te controleren. De vlaggen kwamen tevoorschijn, de bal werd meegenomen op het veld, SCW 1 lag inmiddels op het gras rustig te wachten en jawel, zo rond de klok van 14.50 uur kreeg TVC het voor elkaar om met 9 man op het veld te komen. Onder luid applaus en gejoel van ons eerste dameselftal leek het van voetballen te gaan komen. Tijdens de tos bleek er ook nog een keeper uit de kleedkamer te druipen en kon de wedstrijd beginnen.

  Het publiek inmiddels uitzinnig van enthousiasme dat ze niet voor niets waren gekomen, keek vol spanning toe hoe Pax de bal vanaf de middenstip richting het doel van de tegenstander bewoog. Helaas was de spanning van korte duur: een verdediger van TVC Breda snapte de hele bedoeling niet (was ook lastig, een oranje shirt, 1 turf hoog, voor het fluitsignaal van de scheidsrechter op het veld en zelf niet genoeg spelers hebbende, moet hij gedacht hebben dat we een leenspeler ook bij de Welberg hadden moeten inzetten in deze wedstrijd) en dus pakte hij de bal resoluut van Pax af om hem naar zijn eigen keeper te schieten. Het publiek beoefende nu even hun vocabulaire richting deze speler en ook zijn medespelers hebben hem even wakker geschud.

  Pax mocht toen opnieuw de bal aan de voet nemen vanaf de middenstip en scoorde een prachtig doelpunt! Tijd om in de dug-out plaats te nemen of lekker in het gras in de zon en jullie eens meer te vertellen over onze pupil van de week:

  Pax is 8 jaar oud en voetbalt in de JO9-1 die geleidt wordt door zijn vader: Goderd Manders en door Michel Veenstra. Ellen Manders, moeder van Pax is regelmatig te vinden aan de lijn met zusje Lola. Pax is tweebenig en heeft vaak een positie op het middenveld. Pax heeft ook nog een oudere zus Pam. Pax woont met zijn familie in Dinteloord op de welberoemde Boompjesdijk. In het huishouden bevindt zich nog de hamster van zusje Lola: Snuitje.

  Pax gaat naar de Gummarusschool in Steenbergen en zit hier in groep 5 bij Meneer Wil. Pax heeft een voorliefde voor werkstukken maken. Zijn meest recente onderwerp is: Alles over de Eredivisie. Er zijn veel pagina’s gewijd aan alle clubs die hierin zitten, met allerlei info en wetenswaardigheden. Pax houdt echter niet van schrijven!

  Naast voetballen zou Pax graag ook op breakdance willen bij Boogie Down. Eerst wilde hij ook nog op karate, maar dit werd helaas teveel in combinatie met voetballen.

  Als Pax thuis is kijkt hij graag naar Nickelodeon en ook volgt hij voetbal op tv op de voet. Zijn cluppie is Ajax en als beste speler nomineert hij Ronaldo. Pax zou ooit wel in zijn voetsporen willen treden bij Real Madrid. Een carrière als profvoetballer is zijn grote droom: eerst naar de jeugdopleiding bij Ajax en daarna doorstomen voor het echte werk.

  Pax kun je verwennen met pizza: Zijn favoriete smaken zijn Pizza Hawaï en Pizza Salami. Je moet er echter geen champignons, courgettes of tomatenstukjes op leggen. Die vindt hij echt niet lekker!

  Op de vraag wat iedereen nog verder moet weten van Pax antwoordde hij zelf: Dat ik ook een beetje voor NAC ben, dat vind ik een leuke club.

  Pax koos Stefan Evers uit voor het fotomoment. Hij kent hem nog van de BSO en ziet hem op de Welberg.

  Pax voorspelde een 3-1 overwinning voor de Welberg, maar na het lootjes trekken (waarvan de boodschappentas werd gewonnen door Lola) en het uitreiken van het certificaat, zette Welberg nog even door na de rust. Het werd uiteindelijk een 7-1 overwinning op het Zandbaantje.

  En zo komen we langzaam aan richting het einde van het seizoen. Met nog 1 thuiswedstrijd voor de boeg, zal Wianda dit seizoen afsluiten met Jayden Bax als pupil van de week op Eerste Pinksterdag!