• Pupil van de week: Demi van Elzakker

  Zondag 27 mei mocht ik, Demi van Elzakker 9 jaar, de aftrap doen om als eerste Pupil van de week te zijn bij Dames 1. Het was ook meteen een hele speciale dag, want Dames 1 kon kampioen worden.

  Ik had dan ook heel veel zin in deze dag. Samen met mijn ouders Bas en Anita en mijn zus Mandy ben ik naar ’t Zandbaantje gekomen. Het was een hele happening deze dag, want het zandbaantje was versierd met oranje vlaggen en er hingen spandoeken langs het veld om de dames aan te moedigen.

  Nadat ik het shirt van pupil van de week had aangedaan, mocht ik met de dames en de trainers de bestuurskamer in voor de wedstrijdbespreking. Ik stond aandachtig te luisteren wat de trainer vertelde over de opstelling en de tactiek voor die middag om het kampioenschap binnen te halen.

  Toen de dames gingen omkleden, mocht ik nog even in de kantine blijven om wat over mezelf te kletsen.

  Ik woon in de Corneliusstraat in Welberg samen met papa, mama en zus Mandy en mijn dierenknuffels. Ik heb geen huisdier, maar een schattig zacht hondje zou ik best leuk vinden. Ik zit in groep 6 van de Pius X en heb 3 juffen, Marcha, Michelle en Sabine. Het leukste op school vind ik gymles en handvaardigheid, taal en rekenen vind ik niet zo leuk.

  Thuis kijk ik graag naar Zapp sport en doe natuurlijk heel graag voetballen, maar trompet spelen vind ik ook leuk. En om dan maar even verder te gaan over het voetballen, mijn favoriete club is Ajax. Maar dat weten de meeste wel, hi, hi. De beste voetballer is Donny van de Beek. Zelf voetbal ik bij de JO10-1G en mijn trainers zijn Jorg de Bont en Maarten van Veen. Ik sta graag in de spits om een doelpunt te scoren, en als ik dan heb gescoord dan doe ik 1 van mijn favoriete moves/dansje. Ik kan met beide benen voetballen, maar met rechts toch wel het beste. Daarnaast vind ik keepen ook heel leuk en sta daarom ook regelmatig in het doel.

  Als je veel voetbalt moet er ook goed gegeten worden en wat ik dan toch wel heel lekker vind is de macaroni die mama maakt met bloemkool en ham en kaas. Als ik mag snoepen zal ik voor een Twix kiezen. Maar ze maken mij niet blij met zuurkool en spruitjes.

  Als aan mij dan nog wordt gevraagd wat ik later worden wil, dan is dat natuurlijk voetbalster. Maar mocht dat eventueel niet lukken, maar daar ik ga natuurlijk wel heel goed mijn best voor doen, dan wordt ik professor of trainster.

  Nu weer even terug naar de wedstrijd van Dames 1, want na de warming up kwamen de dames door een ere haag met fakkels het veld op. Ik mocht het eerste doelpunt gaan maken en dat lukte natuurlijk. Daarna volgde de officiele aftrap en mocht ik in de dug out plaatsnemen. Ik voorspelde een 3-1 overwinning en na een bloedstollende wedstrijd was het 2-1 voor de Welberg Dames, Kampioenen!!

  Vanuit de dug out meteen het veld op natuurlijk en feesten en nog even op de foto met speelster Elsa de Wit. Dat vond ik helemaal leuk. Daarna heb ik deze fantastische dag feestelijk mee mogen afsluiten. Een dag om nooit te vergeten!