• Pupil van de week: Renske de Gast

  Pupil van de week: Zondag 9 december 2018

  Het zat er een keer aan te komen: een regenachtige, frisse zondag. Maar dit mocht de pret niet drukken! Vandaag was het de beurt aan Renske de Gast om zich een middag te vermaken met de jongens van Welberg 1. Tegenstander: FC Dordrecht Amateurs 1.

  Na een bespreking in de teamkamer, waarbij vooral het geloven in jezelf en je team het thema was, namen we samen de bestuurskamer in beslag voor het interview.

  Renske vertelt: Ik ben 8 jaar, woonachtig op de Montenaken in Steenbergen, samen met mijn zusje Yente,  mama Cindy en papa Serge. Renske heeft een hond Diego en een kat Duvel. Vroeger had ze nog veel meer huisdieren.

  Renske zit op de Gummarusschool bij meneer Will in de klas. Ook heeft ze les van juf Annemieke. Op school kan Renske genieten van tekenen, wat vaak mag tussendoor of op het eind van de dag of van het werken met Squla en dan kiest ze het liefste voor het vak taal. Als ik vraag wat op school het minst leuk is, dan vertelt ze dat er soms gepest wordt op school of soms gelogen in situaties. Dat vindt Renske echt niet fijn.

  Renske houdt in haar vrije tijd van het kijken naar films. De film “Draken” vindt ze fantastisch. Ook lekker buiten spelen met Isabel of op de Playstation Ratchet and Clank spelen of natuurlijk FIFA 19. Ze smult van frietjes, maar houdt zeker niet van spruitjes als eten.

  Zelf voetbalt Renske in de JO9-1M. Een team met allemaal meisjes onder leiding van papa Serge de Gast en Raymon Nagelkerken en Joey. Ook is ze groot fan van Feyenoord en is haar favoriete speler Robin van Persie. Ze staat voorin in het veld, want ze kan hard trappen en dus scoren. Soms speelt ze wel wat meer verdedigend, maar dan meer om van achteruit via een 1-2-tje weer uit te komen bij het doel. Renske is met rechts het sterkste.

  Op de foto vandaag heeft ze gekozen voor Wiebe Visser, een oud-collega van papa. Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn, als hij deze wedstrijd ook zou scoren. Renske voorspelt een uitslag van 3-1 voor vandaag. Renske wil zelf ook later voetbalster worden en terecht komen bij de Oranje Leeuwinnen. Ze volgt de dames nu vooral nog op tv.

  Renske is er supertrots op dat ze lekker kan voetballen en heeft het erg naar haar zin bij de meiden van SCW.

  Na het interview wordt het tenue aangetrokken, gaat Renske de warming up in en begint het spektakel. Kennismaken met de scheidsrechter, Renske mag de tos uitvoeren vandaag en natuurlijk scoort ze een prachtig eerste doelpunt!

  En jawel, de eerste goal van SCW wordt gezet door WIEBE!!!!

  De eindscore is helaas anders uitgepakt, het werd 2-5.

   

  De volgende thuiswedstrijd van Heren 1 is  Fenne Oord de pupil van de week!