• Pupil van de week: Tess van der Holst

  Zondag 10-03-2019 voetbalden de SC Welberg VR 1 tegen Viola VR 1.

  Het was een onstuimige dag met veel wint, maar voor mij kon de dag niet kapot.

  Ik, Tess van der Holst, was namelijk Pupil van de week bij deze wedstrijd.

  Samen met mijn vader was ik naar ’t Zandbaantje gekomen. Toen ik daar aankwam kreeg ik gelijk een mooi shirt aan van SC Welberg met Pupil van de week erop en kort daarna mocht ik mee de bestuurskamer in voor de wedstrijdbespreking.  Ik stond aandachtig te luisteren naar wat de coach vertelde.

   

  Na de wedstrijdbespreking gingen de speelsters zich omkleden en bleef ik in de kantine om nog wat over mezelf te vertellen:

  Mijn naam is Tess van der Holst en ben 11 jaar oud. Mijn ouders zijn Bianca en Patrick en ik heb nog een oudere zus. Ook heb ik nog een lieve hond Bo.

  In mijn vrije tijd doe ik natuurlijk graag voetballen. Ik speel zelf bij de meiden van MO13-1 van SC Welberg en mijn trainers zijn Alfred en Wianda Leeuw. Mijn positie op het veld is rechts achter en het beste kan ik voetballen met mijn rechtse been.

  Als ze aan mij vragen voor welke club ik ben, dan heb ik eigenlijk niet echt een voorkeur. Maar zou ik toch moeten kiezen, dan kies ik voor Ajax. De beste voetballer vind ik makkelijker. Dat is voor mij een voetbalster, namelijk Jackie Groenen van de Oranje Leeuwinnen.

  Naast voetballen bij SC Welberg ga ik ook graag naar toneel bij Myra Ceti. Dus vervelen doe ik mij niet.

   

  Nu zit ik nog op de Gummarus school, maar na de zomervakantie ga ik naar ’t Rijks in Bergen op Zoom. Weer een hele nieuwe stap, maar wel leuk natuurlijk. Nu zit ik nog in 8B bij juffrouw Sandra. Het leukste op school vind ik knutselen en gymen en bij gym dan vooral voetballen. Rekenen vind ik niet zo leuk op school.

  Uiteindelijk wil ik later graag stewardess worden en dan zou ik heel graag naar Dubai willen vliegen. Lekker naar de zon!

   

  Nu wil ik weer even terug naar de wedstrijd van deze dag. Toen de speelsters waren omgekleed mocht ik mee doen met de warming up en als kers op de taart mocht ik nog met mijn favoriete speelster op de foto, namelijk Cheyenne Krijgsman.

  Toen de wedstrijd om 12:00 uur begon mocht ik als eerste scoren in het doel van de tegenstander. Dat vond ik wel spannend, maar uiteindelijk heb ik het toch maar mooi gedaan!  Daarna mocht ik plaatsnemen in de dug out om de speelsters aan te moedigen. Ik had een 2-0 overwinning voorspeld voor de SC Welberg VR1. De eindstand was uiteindelijk 1-2. Dus een klein verlies, maar ik vond dat ze het goed hadden gedaan.

   

  Ik heb het deze middag in ieder geval heel erg naar mijn zin gehad. In de rust kreeg ik namelijk ook nog een leuk aandenken en ik mocht snoep uitkiezen, altijd lekker.

  Speelsters van SC Welberg VR1 super bedankt voor deze leuke middag!

   

  Doei! Groetjes Tess.