• Pupil van de week: Amyra de Kok

  Hoi,

  Ik ben Amyra de Kok, 10 jaar oud, en was zondag 24 maart 2019 pupil van de week bij de SC Welberg VR 1. Ze speelden om 12:00 uur tegen TSVV Merlijn VR1. Ruim een uur voor de wedstrijd was ik ook van de partij, want ik mocht die dag aanwezig zijn bij de wedstrijdbespreking, meedoen met de warming-up en het eerste doelpunt scoren in het doel van de tegenstander.

  Samen met mijn moeder Nathalya was ik naar ’t Zandbaantje gekomen. Mijn wedstrijdkleding had ik al aan en ik kreeg nog een shirt aan met Pupil van de Week erop. Het was nog even wachten tot de wedstrijdbespreking begon.

  Misschien kan ik daarom nog even iets over mezelf vertellen. Ik woon namelijk in Kruisland en heb twee huisdieren, een hamster genaamd Hamtaro en een hond die Rosie heet. Ik ben altijd graag lekker bezig, voetballen natuurlijk, maar ook knutselen vind ik leuk. Leren vind ik niet zo leuk, maar hoort er uiteraard ook bij.

  Op televisie kijk ik graag naar Utopia en naar voetballen. Met mijn opa kijk ik graag naar Barcelona. Mijn favoriete clubs zijn dan ook Barcelona en Ajax. Daarnaast ga ik ook graag naar voetbalwedstrijden kijken, bijvoorbeeld naar de Leeuwinnen. Mijn favoriete voetbalster is Lieke Martens en zij speelt bij Barcelona.

  Zelf voetbal ik bij de MO13-1 en mijn trainers zijn Alfred en Wianda Leeuw. Mijn positie op het veld is spits en dan kan ik het beste voetballen met mijn rechtse been.

  Voetballen vind ik heel leuk en ik wil daarom later ook voetbalster worden. Omdat te worden ga ik nog veel aardappelpuree met worst en jus eten, want dat is wat ik heel lekker vind. Met een aubergine maak je mij in ieder geval niet blij.

  Inmiddels is het tijd voor de wedstrijdbespreking. Aandachtig sta ik te luisteren naar de opstelling en de tactiek. Ik voorspel een uitslag van 2-1 voor de dames van SC Welberg.

  Na de wedstrijdbespreking gaan de speelsters zich omkleden en doe ik mijn voetbalschoenen aan. Niet veel later komen de speelsters naar buiten en sluit ik aan voor de warming-up. Je leert daar altijd weer van. Als de spieren helemaal los zijn en de dames zijn ingespeeld, gaan de speelsters nog even terug naar het kleedlokaal en wacht ik ze op om met ze mee het veld op te lopen.

  Het is 12:00 uur en de wedstrijd begint. Ik mocht als eerste gaan scoren in het doel van de tegenstander en daarna rende ik vlug het veld af om de eerste helft te kijken vanuit de dug out.

  De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor de SC Welberg dames. Mijn support heeft vast geholpen. Als aandenken aan deze dag kreeg ik nog een bal met alle namen van de speelsters erop. Ook mocht ik nog op de foto met mijn favoriete speelster van de SC Welberg VR1, Iris Antonissen.

  Iris en alle dames van SC Welberg super bedankt voor deze leuke dag!

   

  Doei! Groetjes Amyra