• Saamhorigheid bij SC Welberg en onderlinge verbondenheid met Sofie van Hooijdonk-Kunstt

  Zondag 27 oktober werd Sofie herdacht tijdens de wedstrijd van haar lieve man Bouke van Hooijdonk. Een moment om stil te staan bij het gemis om haar en om aandacht te geven aan de betekenis van haar leven. Precies 1 jaar geleden namen Bouke en Sofie’s dierbaren afscheid van haar door haar toe te wensen dat zij nu op een plek is waar het goed is. De hemel moet een prachtige plek zijn; Sofie én onze Ankie* lopen er immers rond. Een plek waar de bloemen bloeien, de vogels fluiten en waar de zon haar warme stralen schijnt. Zo ook deze zondagmiddag…

  Sofie werd in het licht gezet en naasten vertelden aan de zijlijn en in de kantine mét elkaar óver haar.

  Het tellen van je zegeningen, maakt gelukkiger en ik was zeer ontroerd om een cheque van maar liefst € 1.033,70 voor Stichting Ankie in ontvangst te mogen nemen. Overhandigd door teamleider Ruud Kouwen nadat hij ons met prachtige woorden heeft toegesproken.

  Ik wens een ieder die haar zo vreselijk moet missen, troost toe en dat jullie worden omgeven door vriendschappen die in jullie harten zijn verweven. Hierbij heb je een hoop veerkracht nodig, maar ook je omgeving. En kijk eens wat een mensen…Sofie…ieder een eigen unieke band met jou of met een van jouw dierbaren. Hier aan de zijlijn van het voetbalveld ’t Zandbaantje.

  Hoe mooi zou het zijn om iets van jouw kracht mee te nemen in onze eigen toekomst?
  Zo blijft Sofie bij SCW voortleven.
  Zo blijft haar spreuk “Stop nooit te geloven in je dromen” een bron van inspiratie.
  Zo blijft zij dichtbij.

  Lieve leden van SCW,
  Wat als dat lukt?
  Wat als het lukt om troost en hoop te vinden in al het goede en mooie dat zij naliet?
  Wat als de moed om na dit eerste jaar door te gaan, schuilt in de liefdevolle herinnering die blijvend is?
  Ik wens jullie dat toe.
  Met heel mijn hart.

  Liefs en dankbare groetjes,
  Shirley van Overveld | Stichting Ankie | Vóór kinderen tégen kanker
  Moeder van Ankie* (gevoetbald met shirt nummer 9)