• Overstap Zondag 1 naar Zaterdag 1

    Het voetballandschap verandert en al enkele seizoenen lang stappen steeds meer Zondag eerste elftallen over naar de Zaterdag afdeling van de KNVB. In het seizoen 2020/2021 zal SC Welberg er daar ook 1 van zijn.

    Sinds het bestaan van SC Welberg speelt het eerste elftal op zondag. Echter merken wij op dat de doorstroming vanuit de jeugd, die veelal op zaterdag gewend is te spelen, naar de zondag steeds lastiger wordt. De meeste van de huidige spelers van Zondag 1 spelen al weer jaren in het eerste en de doorstroming vanuit de jeugd is minimaal. Dit seizoen werd meer dan duidelijk dat er iets moest gaan veranderen om überhaupt een eerste elftal te behouden in de toekomst.

    Diverse vergaderingen en bijeenkomsten hebben plaatsgevonden om alle mogelijkheden te bespreken. Hierin zijn meerdere teams en personen aangeschoven om hun visie over de toekomst uit te spreken. Het idee om de overstap van zondag naar zaterdag te maken kreeg steeds meer vorm.

    De knoop is nu definitief doorgehakt en het huidige Zaterdag 3 zal in combinatie met enkele spelers van Zondag 1 het nieuwe Zaterdag 1 van SC Welberg vormen. Na ook groen licht van de KNVB willen wij via deze weg iedereen op de hoogte stellen van deze verandering.

    Normaliter zouden wij als bestuur een Bijzondere Algemene Ledenvergadering uitschrijven om alles toe te lichten. Echter is dat gezien de huidige crisis omtrent het corona virus niet mogelijk.

    Dit betekent niet dat er op zondag niet meer gevoetbald wordt. Zowel op zondag als zaterdag zal er gevoetbald blijven worden op Sportpark ’t Zandbaantje!

    Wij als bestuur begrijpen heel goed dat een overstap na 75 jaar zondagvoetbal naar zaterdag bij personen gemengde gevoelens zou kunnen oproepen. Echter zijn wij van mening, na enkele maanden vergaderen hierover, dat gezien het huidige voetballandschap en de maatschappelijke veranderingen dit nu de weg is die we in moeten slaan.

    Op naar een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen!

     

    Sportieve groet en blijf vooral gezond allemaal!

    Bestuur SC Welberg