• SC Welberg kijkt met angst en beven uit naar het nieuwe voetbalseizoen

  WELBERG - Net als veel andere voetbalverenigingen kijkt ook het bestuur van SC Welberg met wat angst en beven uit naar het komende voetbalseizoen. 

  "Ik moet het afkloppen, wij hebben nog geen coronageval binnen de vereniging gehad", zegt Interim-voorzitter en secretaris Gidion Tunders. "Maar de vrees is dat het wel gaat komen, dat kun je bijna niet tegenhouden."

  Samenspraak

  "Hebben we een geval binnen een team, dan wordt in samenspraak met de gemeente en de GGD bepaalt wat er gaat gebeuren", vervolgt hij. "Het kan dan zo maar zijn dat een team even tien tot veertien dagen niet welkom is. Gaat het om meerdere besmettingen en kan niet herleid worden waar het vandaan komt, dan moeten we misschien als vereniging even de deur sluiten. De angst is en blijft, en dat is niet alleen zo bij SC Welberg, dat mocht dit zich voordoen hele competities in het honderd gaan lopen."

  Misgelopen

  Een voetbalvereniging moet het hebben van de contributies, de sponsoren en de kantine-inkomsten. "In de periode van maart tot augustus zijn we alleen al qua kantine-omzet gewoon tienduizenden euro's misgelopen." De kantine is gelukkig nu wel weer open. "Maar wel met de anderhalve meter maatregel en tot anderhalf uur na de laatste wedstrijd."

  Jubileum

  SC Welberg bestaat op 27 november exact 75 jaar. De viering van dit jubileum is, mede vanwege corona, tot nader order uitgesteld. "En hoe die viering er dan precies uit komt te zien, wordt op een later tijdstip bekend", besluit Tunders.