• SC Welberg weet vroege voorsprong niet om te zetten tot resultaat

  Het eerste elftal van SC Welberg heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vrederust niet kunnen winnen. Na een vroege voorsprong voor de welbergenaren trok Vrederust na 90 minuten aan het langste eind en nam de drie punten mee naar Halsteren, eindstand 3-5.

  Welberg sprong voortvarend uit de start blokken op het lege sportpark ’t Zandbaantje.

  Nadat het in de eerste tien minuten al een paar kleine speldenprikjes aan Vrederust uitdeelde wist Dennis Luijks in de 11e minuut de 1-0 te scoren. Via een lange bal die over de verdediging vloog kwam Luijks alleen voor de keeper, deze omspeelde hij en zo kon de bal makkelijk in het doel geschoten worden.

  Na een minuut of twintig veranderde het spelbeeld, Vrederust kwam beter in de wedstrijd mede doordat Welberg in de combinaties slordiger werd en hierdoor een aantal keer makkelijk balverlies leed. Het was wachten op de 1-1, uiteindelijk viel deze ook in de 29e minuut. Welberg verdediger Mels Meeuwsen wist de bal niet goed weg te werken in het strafschopgebied, waardoor deze recht in de voeten van een Vrederust aanvaller kwam en deze schoot de bal onberispelijk in de netten.

  Vrederust rook in de daaropvolgende minuten bloed en creƫerde kans op kans. In de 36e minuut resulteerde dit in de 1-2 en nog geen twee minuten later maakte de ploeg uit Halsteren via een afstandsschot de 1-3. Welberg had dit geheel aan zichzelf te danken omdat van goed voetbal in de laatste twintig minuten van de eerste helft geen sprake meer was. Beide ploegen zochten met een 1-3 ruststand kletsnat de kleedkamers op.

  Na de rust bleven Mels Meeuwsen en Ton Looyen achter in de kleedkamer, Amir Baali en Diego Vaissaire kwamen binnen de lijnen.

  Welberg wist zich in de tweede helft te herpakken en voetbalde met meer beleving en fanatisme. In de 56e minuut leek Vrederust echter de wedstrijd op slot te gooien door de 1-4 achter keeper Mees Meeuwsen te schieten.

  Welberg gaf zich echter niet zomaar gewonnen, nog geen minuut later wist Jelle Smout na een hoekschop de 2-4 binnen te schieten.

  Vrederust raakte het overwicht in de wedstrijd kwijt en Welberg voelde dat er een resultaat te halen viel.

  Via een prachtige steekpass van Amir Baali in de 66e minuut werd Dennis Luijks alleen op de keeper afgestuurd, Luijks liet nogmaals zien dat het een echte spits is en schoot de bal hard achter de Vrederust keeper, 3-4.

  In de laatste fase van de wedstrijd werd er aan beide kanten fel gespeeld beide ploegen voelde immers dat het nog alle kanten op kon gaan. Welberg ging vol opzoek naar de gelijkmaker maar kreeg in de 85e minuut toch de deksel op de neus. Via een kopbal uit een hoekschop bepaalde Vrederust de eindstand op 3-5.

  SC Welberg had op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend, maar Vrederust wist op de bepalende momenten het verschil te maken. Hierdoor blijft de ploeg na drie competitiewedstrijden nog steeds puntloos, maar Toon Magielse keek desondanks toch tevreden terug op de wedstrijd. Iedere week groeit het spel van het geheel nieuwe eerste elftal van Welberg, het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de eerste punten gepakt gaan worden.

  Aanstaande zaterdag 10 oktober gaat SC Welberg in Kerkwerve op zoek naar de eerste punten, tegenstander is dan WIK’57. De bal gaat op sportpark De Vospit om 14:30 uur rollen.

  Auteur: Jesse de Decker