• SC Welberg vergeet zichzelf te belonen tegen WIK’57

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen WIK’57 voor het eerste elftal van Welberg op het programma. Mede door de gure weersomstandigheden was het voor beide ploegen moeilijk om goed voetbal op de mat te leggen. Na een gelijk opgaande eerste helft zochten de ploegen de kleedkamers op met een 2-1 ruststand. In de tweede helft was SC Welberg heer en meester, kreeg een aantal opgelegde scoringskansen maar helaas bleef de gelijkmaker uit.

Trainer Toon Magielse was door de geblesseerde basisspelers Dennis Luijks en Mats Meeuwsen genoodzaakt om de basis elf iets aan te passen ten opzichte van vorige week. Ook keeper Mees Meeuwsen ontbrak bij de wedstrijdselectie door een blessure, hij werd vervangen door Martijn Hagens.

De gewijzigde basis elf had het in de beginfase van de wedstrijd lastig tegen het fysiek spelend WIK’57. Zij kregen in de eerste vijf minuten al een enkele kleine kansjes. In de 9e minuut van de wedstrijd kwam Welberg op een 1-0 achterstand, via een snelle aanval van de thuisploeg werd de nr. 14 van WIK’57 vrij gespeeld in het strafschopgebied en deze rondde koelbloedig af.

In de daaropvolgende minuten kwam Welberg beter in de wedstrijd, dit resulteerde in de 16e minuut in de 1-1. Jelle Smout werd met een lange bal die over de verdediging vloog weggestuurd richting het strafschopgebied. Smout aarzelde niet en schoot maar de bal kwam via de keeper terug in het spel, Smout zag Amir Baali voor een leeg doel vrij staan en gaf de bal af waarna Baali de 1-1 binnen kon tikken.

De wedstrijd ging vooral in het tweede gedeelte van de eerste helft alle kanten op, mede door de harde wind en de felle regen was van echt goed voetbal geen sprake maar desondanks ontstond er een spannende pot voetbal.

Na 34 minuten voetbal kwam de thuisploeg via de nr.7 op een 2-1 voorsprong. Een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween onhoudbaar voor keeper Hagens in de linkerhoek.

SC Welberg dacht vlak voor rust nog de gelijkmaker te scoren via Jelle Smout, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Met een 2-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft was Welberg vanaf de start heer en meester. In de 58e minuut kreeg Davy Krijnen de kans op de 2-2. Vanuit de verdediging werd hij vanaf de middenlijn weggestuurd.

Krijnen kwam alleen voor de uitgekomen WIK-keeper, probeerde deze te omspelen maar de keeper won dit duel.

WIK’57 zakte in de tweede helft in en kwam niet verder dan een aantal kansjes via de omschakeling, maar tot echte scoringskansen kwam het niet meer. Het was wachten op de 2-2. De bal leek er niet in de tweede helft niet in te willen voor Welberg.

Na 80 minuten voetballen kreeg Welberg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. De scheidsrechter zette de muur weg, floot vervolgens het nemen van de trap, Levante Papp schoot de bal laag in de rechterhoek binnen. Iedereen van Welberg veerde op maar het feestje ging niet door. De toch al wissel vallend fluitende scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat een speler van Welberg te dicht op de muur zou hebben gestaan. Het zorgde voor ongeloof en woede bij de spelers en staf van Welberg.

Welberg knokte in de resterende tien minuten voor wat het waard was, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Aankomende zaterdag gaat SC Welberg op bezoek bij de huidige koploper in Burgh-Haamstede. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt tegen FC de Westhoek’20.