• Jeugdspelers SC Welberg genieten volop van voetbaldag!

  WELBERG – De velden op Sportpark ’t Zandbaantje werden afgelopen zaterdag ouderwets druk bespeeld. Voor de jeugdleden van SC Welberg werd er een voetbaldag georganiseerd.

  In deze coronatijd met de daarbij horende beperkende maatregelen blijft het een uitdaging om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. De jeugdleden van SC Welberg trainen vanaf oktober vorig jaar alleen maar. Onderling is het wel mogelijk om tussen teams van de vereniging oefenwedstrijden te spelen. Dit heeft de afgelopen periode al meermaals tot leuke wedstrijden geleid.

  Maar om de sleur van enkel te mogen trainen te doorbreken heeft het Jeugdbestuur van SC Welberg in samenwerking met Voetbalschool Wouw afgelopen zaterdag een leuke voetbaldag voor alle jeugdleden van de club georganiseerd. Dat er behoefte was aan zo’n dergelijke activiteit bleek wel uit de overweldigende inschrijvingen. Ruim 75 jeugdspelers/speelsters melden zich aan voor de voetbal clinic welke volledig verzorgd was inclusief de lunch.

  Onder een voorzichtig klein zonnetje kwamen de spelers/speelsters rond 10:00 uur het sportpark op waar de enthousiaste trainers van Voetbalschool Wouw hen al op stonden te wachten. Er werden een aantal groepen gevormd waarbij iedereen zoveel als mogelijk met zijn of haar leeftijdsgenoten werd ingedeeld. De voetbaldag stond vooral in het teken van veel verschillende spelvormen en onderlinge partijtjes. Het programma werd door de deelnemers zichtbaar goed ontvangen!

  Tussen de middag, genoten de spelers van een heerlijke lunch, geserveerd op het terras bij de kantine, alles coronaproof geregeld door de kantinebeheerders van SC Welberg.

  De dag werd afgesloten met onderlinge partijtjes, iets wat helaas in competitieverband sinds oktober vorig jaar al niet meer mogelijk is. De kinderen genoten er zichtbaar van, het geleerde werd in de praktijk gebracht, door de trainers van de voetbalschool werd enthousiast meegevoetbald.

  Alle deelnemers kregen na afloop van de voetbaldag nog een mooie medaille mee als herinnering. Door Voetbalschool Wouw werd Simon Markestein, speler van JO12-1 uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de dag. Simon kreeg hiervoor een bokaal die hij mee naar huis mocht nemen, daar was hij zichtbaar zeer trots op!

  De complimenten voor het organiseren van deze geslaagde voetbaldag gaan uit naar het Jeugdbestuur van SC Welberg. In deze coronatijd is het juist belangrijk om activeiten voor de jeugdleden te organiseren nu er voor hen zo weinig mogelijk is.

  Iedereen kijkt reikhalzend uit naar het moment dat er weer competitiewedstrijden gespeeld mogen worden. Met een beetje geluk kan dit na de zomervakantie weer plaats gaan vinden. Immers is er niks mooiers om met gezonde fanatisme te sporten en een voetbalwedstrijd te spelen!