• SC Welberg Zaterdag 1 moet nog op stoom komen

Dinsdagavond 24 augustus stond op het sportpark van NVS de 1e wedstrijd tijdens de Groot Steenbergen Cup op het programma voor de mannen van Zaterdag 1. Tegenstander was Jong VV Steenbergen. Na een 1-1 ruststand verloor SC Welberg uiteindelijk met 2-4.

Welberg kwam goed uit de startblokken en wist al snel met snel en verzorgd positiespel een aantal keer voor het doel van Steenbergen te komen, de kansen die hieruit voortkwamen werden helaas niet benut, het vizier van aanvoerder Dennis Luijks stond duidelijk nog niet op scherp. Na 13 minuten voetballen kwam Jong Steenbergen enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Via een lage strakke voorzet vanaf de rechterkant kon de bak makkelijk in het doel gegleden worden.

Zes minuten later kwam Welberg weer langszij, scheidsrechter Chris Nieuwland legde de bal op de stip na een ongelukkige handsbal. De daaropvolgende strafschop werd door Dennis Luijks hard in de linker kruising geschoten waardoor de stand weer gelijkgetrokken wed.

Met een 1-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de rust wisselde trainer Toon Magielse een aantal spelers.

SC Welberg kwam beduidend slechter uit de kleedkamer, er werd te snel vanuit de achterhoede met lange ballen naar voren gespeeld, dit leverde veel balverlies op. Jong Steenbergen wist hier via snelle tegenaanvallen een aantal goede kansen uit te benutten. Na 7 minuten voetballen kwam Jong Steenbergen opnieuw op voorsprong, nog geen twee minuten later lag de bal opnieuw in het doel van Welberg keeper Mitchel de Bruyn.

Welberg kon hier enkel een aantal speldenprikjes tegenoverstellen, uitgespeelde mogelijkheden waren in de tweede helft nauwelijks te zien.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd wist Jong Steenbergen zelfs op een 1-4 voorsprong te komen.

Jeremy Tewari bracht in de blessuretijd de eindstand op 2-4. Jong Steenbergen kreeg de bal in het strafschopgebied niet weg waardoor Tewari de bal makkelijk in het doel kon schieten.

Er is duidelijk nog werk aan de winkel voor trainer Toon Magielse om het spel te verbeteren voordat de eerste officiƫle wedstrijd gespeeld gaat worden.