• SC Welberg geeft voorsprong uit handen tegen NVS 1

  Afgelopen zaterdag stond voor het 1e elftal van SC Welberg de laatste wedstrijd tijdens de Groot Steenbergen op programma, tegenstander in Nieuw-Vossemeer was NVS 1.

  Welberg kwam goed uit de startblokken, de eerste speldenprikjes werden uitgedeeld aan NVS, tot opgelegde kansen leidde dit niet direct.

  Na een kleine tien minuten voetballen stoomde NVS op de rechterhelft van Welberg op, met een schot vanaf de zijkant werd doelman Mitchell de Bruyn bijna verrast, echter via zijn vingertoppen en de lat wist de Bruyn een doelpunt te voorkomen.

  Drie minuten later lag de bal aan de andere kant er wel in. Vanuit de achterhoede wist Welberg via een goed uitgespeelde aanval de 0-1 te scoren. Diego Vaissaire schoot net buiten het strafschopgebied op het doel, de bal kwam op de paal en uit de rebound schoot Dennis Luijks raak.

  Dit was een dik verdiende voorsprong, Welberg had het betere van het spel en wist ook het tweede gedeelte van de eerste helft via een aantal snelle en verzorgde aanvallen een aantal goede kansen te creëren. Helaas bleef de 0-2 uit.

  Vooral het goede positiespel viel de eerste helft op, trainer Toon Magielse complimenteerde de ploeg daar tijdens de rust ook op.

  Na rust zakte het niveau van Welberg wat weg en nam NVS eigenlijk al vrij snel het initiatief van Welberg over.

  NVS maakte halverwege de tweede helft uit een hoekschop de 1-1. De verdediging van Welberg stond niet goed waardoor NVS via een vrije kopbal op gelijke hoogte kon komen.

  De thuisploeg voelde dat het de wedstrijd naar zich toe kon trekken en ging vol in de aanval.

  Een minuut of vijf voor het laatste fluitsignaal kreeg NVS de zoveelste vrije trap op de rand van het strafschopgebied, de verenigingsscheidsrechter floot de gehele tweede helft duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, dit leverde bij Welberg ook de nodige frustraties op.

  Uit de vrije trap maakte NVS ook de 2-1, opnieuw werd de bal binnen onhoudbaar in het doel gekopt.

  De laatste minuten ging Welberg vol in de aanval om nog tot een gelijkspel te komen, in de blessuretijd was het hier nog dichtbij.

  Uit een vliegensvlugge aanval vanuit de achterhoede liep Dennis Luijks zich knap vrij, met een kanon pegel op de rand van het strafschopgebied leek Luijks de verdiende 2-2 binnen te schieten. De doelman van NVS wist echter knap het afstandsschot met de vingertoppen over het doel te tikken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

  Zo verloor Welberg zijn laatste wedstrijd met 2-1 tijdens de Groot Steenbergen Cup, al gaf het vertoonde spel in de eerste helft veel vertrouwen voor de aankomende bekerwedstrijden.

  VCK zal zaterdag 4 september a.s. de eerste tegenstander van SC Welberg in het bekertoernooi zijn. Op papier zal dit een lastige opponent worden aangezien VCK uitkomt in de 3e klasse A. In Koudekerke zal om 14:30 uur afgetrapt worden!