• VCK is een paar maten te groot voor SC Welberg

  Afgelopen zaterdag stond voor SC Welberg 1 de eerste bekerwedstrijd in het districtsbekertoernooi op het programma. Welberg moest in het zonnige Koudekerke aantreden tegen 3e klasser VCK. De thuisploeg is al jaren een stabiele 3e klasser die steevast in de subtop van deze competitie meedoet, het beloofde voor Welberg een lastige wedstrijd te worden.

  Het verschil in krachtverhoudingen leek was al bij het betreden van het veld goed zichtbaar. VCK beschikte over een fysiek sterke ploeg met enkele boomlange spelers die de nodige indruk maakte op de Welberg spelers. Gelijk na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter dhr. Struik werd meteen duidelijk dat VCK ook over een uitstekend voetballend vermogen beschikte. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Na 10 minuten voetballen kwam VCK op een 1-0 voorsprong.

  Nog geen vier minuten later kwam Welberg brutaal langszij. VCK leverde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied slordig in bij Welberg. De bal werd onderschept door Diego Vaissaire die Dennis Luijks wegstuurde richting het doel van VCK. Met een snelle counter kon Luijks de vrijstaande Troy Mol via een harde lage voorzet aanspelen, Mol benutte dit buitenkansje door de voorzet laag in de linkerhoek van het doel te schieten.

  Na de gelijkmaker werd het een eenzijdige wedstrijd. Welberg was simpelweg niet opgewassen tegen het fysiek en goed voetballend VCK. Na 25 minuten voetballen stond VCK al met 5-1 voor, bijna elke hoekschop van de thuisploeg leverde een doelpunt op.

  Met een 7-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de rust.

  Ook in de tweede helft was het een hetzelfde spelbeeld. VCK probeerde de score verder op te voeren, Welberg kon niet veel anders doen dan verdedigen. Halverwege de tweede helft scoorde Dennis Luijks wederom via een snelle counter het 2e doelpunt voor de ploeg, hij werd echter teruggefloten wegens buitenspel.

  Ook aan de andere kant werden er in de tweede helft in korte tijd drie doelpunten afgekeurd op aangeven van de assistent-scheidsrechter van Welberg. Dit tot flinke frustratie bij de thuisploeg. In de tweede helft wist het echter nog zes keer tot scoren te komen. De uitslag was uiteindelijk 13-1.

  Het werd voor SC Welberg een middag om snel te vergeten, het niveauverschil tussen beide teams was simpelweg veel te groot. Aankomende zaterdag spelen de mannen van trainer Toon Magielse tegen WIK’57 de tweede poulewedstrijd voor de districtsbeker. Een bekende tegenstander voor de ploeg, voordat het amateurvoetbal vorig jaar oktober stil kwam te liggen verloor Welberg in Kerkwerve onverdiend met 2-1. Aankomende zaterdag kan op Sportpark ’t Zandbaantje revanche worden genomen. De wedstrijd begint om 15:00 uur.