• SC Welberg moet meerdere herkennen in MOC’17

Voor het 1e elftal van Welberg stond afgelopen zaterdag 2 oktober de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na de 2-3 overwinning tegen Lepelstraat was nu MOC’17 uit Bergen op Zoom de tegenstander.

Voor aanvang van de wedstrijd wasalduidelijk dat Welberg een lastige middag tegemoet zou zien. MOC’17 heeft vorig jaar net als vele andere verenigingen in de regio de overstap gemaakt naar het zaterdag voetbal. De club speelde voorheen in de zondag 3e klasse, en is wegens de regelementen vanuit de KNVB nu actief in de 4e klasse zaterdag.

Met basiselftal dat op vier plekken gewijzigd was ten opzichte van de wedstrijd tegen Lepelstraatse Boys stond Welberg aan de aftrap tegen MOC’17. Onder andere Mats en Mels Meeuwsen waren afwezig. Troy Mol was wegens een blessure niet inzetbaar.

Nadat Pupil van de Week Tycho Hansler de toss had verricht en het eerste doelpunt van de wedstrijd had gemaakt kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat MOC’17 het niet rustig aan ging doen, zij zetten Welberg meteen flink onder druk wat in 6e minuut resulteerde in de eerste hoekschop voor de uitploeg. Uit die hoekschop kwamen Welberg speler Jeremy Tewari en MOC’17 speler Gijs Wijnmaalen niet ongeschonden uit de strijd. In het kopduel raakte beide hoofden elkaar hard. Wijnmalen hield een enorme hoofdwond aan het duel over en moest zich richting de huisartsenpost begeven om de wond te laten hechten. Jeremy Tewari kon de wedstrijd voortzetten.

Niet veel later na het voorval kwam MOC’17 op een 0-1 voorsprong. In de 16e minuut werd de voorsprong verdubbeld, nog geen twee minuten later stond ook de 0-3 op het scorebord.

De Welberg verdediging wist in die fase van de wedstrijd weinig raad met hel felle druk zetten van MOC’17, en maakte hierdoor een hoop slordige fouten waar MOC’17 goed van wist te profiteren.

Tot overmaat kreeg de uitploeg in de 21e minuut een strafschop toegekend van scheidsrechter Harry Janssen na een handsbal van Jeremy Tewari. Doelman Mitchell de Bruyn zat nog dicht bij de bal maar wist niet te voorkomen dat de 0-4 gescoord werd.

Ondanks de ruime voorsprong bleef MOC’17 met snel combinatievoetbal de Welberg verdediging bestormen. Ook in het tweede deel van de 1e helfte maakte MOC’17 nog 4 doelpunten waardoor er bij rust een 0-8 voorsprong voor MOC’17 op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Welberg beter voor de dag. De duels werden vaker gewonnen waardoor er ook een aantal aanvallen opgezet werden, echt tot uitgespeelde kansen kwam Welberg echter niet. In de 62e minuut scoorde MOC’17 de 0-9. Het spelbeeld bleef daarna eigenlijk hetzelfde, Welberg stond veelal onder druk op eigen helft,maar MOC’17 ging in de tweede helft veel slordiger met het balbezit om. Lange tijd leek het erop dat Welberg het onder de 10 kon houden, echter in de laatste tiental minuten van de wedstrijd scoorde MOC’17 nog vier keer waardoor de eindstand, en het verlies voor Welberg werd bepaald op 0-13.

Voor Welberg was het een voetbalmiddag om snel te vergeten. Waar de ploeg in de 1e competitiewedstrijd tegen Lepelstraatse Boys goed voor dag kwam ging in deze wedstrijd tegen een kwalitatief veel beter MOC’17 heel erg veel mis waardoor de score snel opliep.

Aankomende zaterdag 9 oktober om 15:00 uur speelt SC Welberg om wederom een thuiswedstrijd, op Sportpark ’t Zandbaantje is DVO’60 uit Roosendaal dan de tegenstander.

Die ploeg won afgelopen zaterdag zijn wedstrijd van Lepelstraatse Boys met 2-0.

Met DVO’60 treft Welberg in ieder geval een meer gelijkwaardigere tegenstander, waardoor het voor het publiek hopelijk een aantrekkelijkere wedstrijd mag worden!