• Gehavend Welberg strijdend ten onder bij Alliance

Zaterdag 16 oktober stond voor SC Welberg de tweede uitwedstrijd op het programma, dit keer mocht het op bezoek bij Alliance uit Roosendaal. Een gehavend elftal ging enigszins geflatteerd met 5-0 ten onder.

Door enkele blessures en vele afmeldingen was het voor trainer Toon Magielse een hele uitdaging om een selectie op de been te brengen. Zo was aanvoerder Dennis Luijks niet inzetbaar wegens een blessure, en tot overmaat van ramp blesseerde Jeremy Tewari zich tijdens de warming-up waardoor hij niet aan de aftrap kon verschijnen.

Trainer Magielse nam twee jeugdspelers van de JO18-1 mee, Timon van Veen en Kane Brands mochten als wisselspelers mee met de selectie. Zij zouden beide in de tweede helft hun debuut maken voor het 1e elftal van SC Welberg.

Ondanks dat Welberg veel vaste waardes miste kwam het toch goed uit de startblokken. Het eerste kwartier had het een licht veldoverwicht maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Na een kwartier voetballen veranderde het beeld van de wedstrijd en pakte de thuisploeg het initatief. Het balbezit was veelal voor Alliance, maar zij wisten het veldoverwicht ook niet om te zetten in grote kansen doordat ze veelal slordig met het balbezit omgingen.

De thuisploeg leek vooral in het tweede deel van de eerste helft bezig met de scheidsrechter van dienst. Dhr. Nuijtemans, een man die zo gezegd tegen de 80 jaar aanloopt kon het spel veelal niet volgen, waardoor hem veel spelsituaties ontging. Alliance frustreerde zich er ernstig over, wat het spel van de ploeg zeker niet ten goede kwam.

Vijf minuten voor rust viel dan toch het eerste doelpunt van de middag. Een achterbal van keeper Mitchell de Bruijn werd onderschept door Alliance, via een snelle aanval werd een voorzet binnen gekopt. De verdediging van Welberg stond totaal niet goed bij het doelpunt, drie aanvallers van Alliance stonden vogeltje vrij. Met een 1-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de thee ontstond hetzelfde beeld als in de eerste helft. Alliance had het veldoverwicht maar wist dit ook in het eerste deel van de tweede helft niet om te zetten tot doelpunten. Dit was ook de verdienste van de verdediging van Welberg dat strijde voor iedere bal.

In de 62e minuut verdubbelde Alliance dan toch de voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd half weggewerkt en kwam net buiten het strafschopgebied bij de nr. 9 van Alliance voor de voeten die met een geplaatst schot de bal mooi in de rechterhoek van het doel krulde.

Na de 2-0 kwam had Welberg de aansluitingstreffer moeten maken. Via een diepe bal werd Martijn Gladdines weggestuurd en kon met een vrije doorgang richting de keeper om de bal op doel te schieten, echter koos hij ervoor om de bal af te geven. Die pass was echter niet zuiver waardoor de aanval ten einde kwam.

Het laatste kwartier raakte de energietank van Welberg zichtbaar leeg. Alliance kwam na 75 minuten op een 3-0 voorsprong. Vijf minuten later kwam de ploeg wederom tot scoren. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde de ploeg de uitslag op 5-0.

Een enigszins geflatteerde uitslag omdat Alliance veelal slordig met het balbezit omging.

Welberg kon geen echte potten breken doordat het team gehavend aan de start verscheen, maar wist vooral met strijd de wedstrijd lang levend te houden.

Aankomende zaterdag staat er voor het 1e elftal van Welberg geen wedstrijd op het programma. Op zaterdag 30 oktober stond aanvankelijk de uitwedstrijd tegen Dosko zaterdag 1 op het programma, echter heeft deze ploeg zich deze week moeten terugtrekken uit de competitie omdat de selectie kampte met grote spelers tekorten. Daarom is ook de wedstrijd op 30 oktober komen te vervallen. Het 1e elftal komt door deze omstandigheden pas op zaterdag 6 november weer in actie. Die middag komt DHV uit Zevenbergschen Hoek op bezoek op Sportpark ’t Zandbaantje. De wedstrijd zal aanvangen om 15:00 uur.