• SC Welberg verliest met dubbele cijfers bij Internos

Vooraf was al duidelijk dat het voor SC Welberg een zware middag zou worden, Internos uit Etten-Leur heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen en de ploeg is een van de titelkandidaten in de 4e klasse C. Welberg keek na 18 minuten voetballen al tegen een 3-0 achterstand aan na 90 minuten verliet de ploeg het veld met een 14-0 verlies.

Al bij het begin van de wedstrijd werd als snel duidelijk dat het eenrichtingsverkeer zou gaan worden richting het doel van Welberg. Internos beschikte over kwalitatief prima spelers, een elftal wat niet thuishoort in de 4e klasse.

Na amper vier minuten voetballen kwam de thuisploeg via een hoekschop op 1-0. Ongelukkig was dit doelpunt wel, Diego Vaissare schoot de bal weg maar deze kwam ongelukkig bij Internos aanvaller Sven van Zwam voor de voeten, die helemaal vrij binnen kon binnenschieten.

Zes minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong wederom was van Zwam de doelpuntenmaker, via een leep balletje werd de aanvaller aangespeeld waarna hij de 2-0 binnenschoot.

Na een counter van Internos in de 18e minuut viel de 3-0, Internos schakelde na een aanval van Welberg snel om waardoor wederom aanvaller van Zwam vrij kon doorlopen naar het doel en de bal laag binnenschoot.

Ondanks de achtstand kwam Welberg na een minuut of twintig beter in de wedstrijd, en kreeg het ook een aantal kansen. In de 25e minuut was Diego Vaissaire dichtbij de 3-1 nadat de keeper van Internos de bal losliet na goed storen van Jelle Smout, het daaropvolgende schot werd voor de lijn weggehaald door een Internos verdediger. Niet veel later werd Jelle Smout met een lange bal weggestuurd het schot net buiten het strafschopgebied miste voldoende kracht om het de keeper lastig te maken. Desondanks liet Welberg zich brutaal zien in deze fase van de wedstrijd.

In de 37e minuut van de wedstrijd kwam Internos uit een scrimmage voor het Welberg op een 4-0 voorsprong. De ruststand werd in de 43e minuut via een afstandsschot bepaald op 5-0.

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Internos was veelal in balbezit. Welberg kon via enkele uitbraken nog wel bij het doel van de thuisploeg komen maar een het beetje geluk voor het scoren van een doelpunt ontbrak.

Internos nam ook in de tweede helft nauwelijks gas terug, na 60 minuten voetballen stond het al 7-0 voor de thuisploeg.

Nadat bij Welberg aanvoerder Dennis Luijks en Jelle Smout werden gewisseld ging het in de laatste 25 minuten van de wedstrijd hard met de doelpunten. Na 75 minuten voetballen kwam Internos via een strafschop op 10-0. Drie minuten later kreeg de ploeg wederom een strafschop toegekend, deze had overigens niet toegekend mogen worden door de scheidsrechter omdat de overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt werd. Keeper Mitchell de Bruijn zat nog dicht bij de bal, maar wist niet te voorkomen dat na 78 minuten voetballen de 11-0 op het scorebord stond.

De krachten bij het hardwerkende Welberg waren duidelijk op in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, Internos maakte daar ook goed gebruik van en wist in de resterende minuten nog 3 keer te scoren. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-0.

Welberg ging kansloos ten onder in Etten-Leur, door het grote kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was van een echte wedstrijd nooit sprake. Internos is net zoals MOC’17 een ploeg die absoluut niet thuishoort in de 4e klasse, het is ook aan de KNVB om volgend seizoen met een goede oplossing komen om het grote kwaliteitsverschil in de 4e klasse aan te pakken.

Trainer Toon Magielse complimenteerde zijn ploeg na afloop voor het harde werk wat zij geleverd hadden, ondanks de vele tegendoelpunten bleef het elftal hard werken.

‘’Halverwege de eerste helft werden er in een korte periode een aantal goede kansen gecreĆ«erd die zeker tot een doelpunt had mogen leiden, maar tegen dit kaliber tegenstander zijn wij niet opgewassen’’, aldus Magielse.

Aankomende zaterdag 27 november staat er voor het 1e elftal van SC Welberg de thuiswedstrijd tegen Vrederust op het programma, die wedstrijd begint om 15:00 uur. Wegens de nu geldende coronamaatregelen is het helaas voor toeschouwers niet mogelijk om de wedstrijd te bezoeken.