• VV Steenbergen wint ruim in derby tegen Sc Welberg

  VV Steenbergen heeft afgelopen zaterdag op Sportpark ‘t Zandbaantje met ruime cijfers gewonnen van buurman Sc Welberg. In de eerste helft ging de derby nog gelijk op en gingen beide teams rusten met een 0-2 ruststand. In de tweede helft liet VV Steenbergen beter voetbal zien en won het uiteindelijk met 0-7.

  Terwijl carnaval nog voor nodigde naweeën zorgde werd afgelopen zaterdag 5 maart de derby SC Welberg – VV Steenbergen gespeeld. Beide selecties konden door uiteenlopende zaken niet over zijn sterkte spelers beschikken. Bij Welberg stonden JO18 speler Djerrel Bax en Casper Luijks uitkomend in het 2e van Welberg in de basis. VV Steenbergen kon op zijn beurt niet beschikken over vijf basisspelers.

  Voorafgaand aan de wedstrijd werd er ter nagedachtenis aan de overleden Mark Koenraadt een minuut stilte gehouden, beide teams speelde uit respect voor Koenraadt de derby met rouwbanden.

  De eerste minuten na de aftrap tastte beide ploegen elkaar af en lag het tempo vrij laag. Welberg laat Steenbergen vooral aan de bal maar de bezoekers kunnen in de beginfase nog niet gevaarlijk worden. Na 7 minuten voetballen komt Welberg via een voorzet van Djerrel Bax voor het eerst voor het doel van Steenbergen keeper Joost van der Ree, er is echter niemand meegekomen om tot een gevaarlijke kans te komen.

  Vroege voorsprong Steenbergen

  Amper drie minuten later komt de voorsprong voor Steenbergen letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen nadat Jordy Dam een vrije trap hard binnenkopt achter Welberg doelman Mitchell de Bruijn, 0-1. Echter beging Jordy Dam voorafgaand aan de kopbal een overtreding op een Welberg verdediging waardoor hij vrij kwam te staan, helaas ontging dit scheidsrechter Houdé die het doelpunt goedkeurde.

  De wedstrijd wilde na het doelpunt ook nog niet echt loskomen. Welberg probeert vooral door fel de duels in te gaan Steenbergen van kansen te houden, Steenbergen kan echter geen vuist drukken omdat het niet bij machte is om met een hoog baltempo te spelen. Na 20 minuten kan Welberg speler Jeremy Tewari de bal niet goed aannemen na een voorzet, anders had het een kans goede kans kunnen worden.

  Vijf minuten later probeert Jordy Dam via een afstandsschot de tweede voor Steenbergen binnen te schieten, de bal wordt losgelaten door de keeper maar deze repareert zijn fout in tweede instantie.

  Kort daarna krijgt Welberg een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Welberg aanvoerder Dennis Luijks wordt voor het doel getrokken, de verdediging van Steenbergen krijgt de bal niet goed weg waarna Martijn Gladdines vanuit de rebound gevaarlijk op het doel van keeper Joost van de Ree schiet. Het schot wordt echter mooi door de doelman uit de hoek geplukt.

  Via Xander Burggraaf komt Steenbergen na 30 minuten voetballen bijna op een 0-2 voorsprong, zijn kopbal die voorkomt uit een hoekschop van Mike de Hoog komt tegen het lichaam van een Welberg speler aan. De thuisploeg had het in deze minuten lastig en kreeg in korte tijd 5 hoekschoppen tegen, maar VV Steenbergen wist daaruit niet gevaarlijk worden.

  Twee minuten voor rust verdubbelde Steenbergen dan toch de voorsprong via Jordy Dam. Slecht ingrijpen door de Welberg verdediging zorgt ervoor dat Dam zich bij de tweede paal kan vrijspelen na een lage voorzet. Het daaropvolgende schot verdwijnt laag in hoek.

  In de laatste seconden van de eerste helft leek Thijs Zantboer voor Steenbergen ook nog de 0-3 te scoren, na een verre trap van Jordy Dam komt Zantboer alleen voor de keeper maar die keert de inzet koelbloedig.

  Kort daarna fluit scheidsrechter Rob Houdé voor het rustsignaal. De ruim 250 supporters die op de derby zijn afgekomen werden in de 1e helft niet echt getrakteerd op een vermakelijke pot voetbal. Welberg liet Steenbergen vooral het balbezit houden, maar de bezoekers waren niet bij machten om het balbezit om te zetten tot vele kansen doordat zij met een veel te laag baltempo speelde. Welberg kwam er via de omschakeling een paar keer uit maar kwam maar tot een handje vol goede kansen.

  Goede start 2e helft Welberg

  Welberg kwam na de rust fel de kleedkamers uit en leek na 6 minuten spelen in de 2e helft de aansluitingstreffer te scoren.

  Na een snelle aanval over rechts schiet Dennis Luijks de bal voor richting Mats Meeusen die de bal net naast de paal terecht ziet komen, een gevaarlijk moment zo kort na de thee.

  Toch is het twee minuten later Steenbergen dat op 0-3 komt via een ongelukkig eigen doelpunt van Djerrel Bax. Na een aanval via links wordt de bal voorgezet door Jordy Dam, via de kluts komt de bal op de hak van Bax waarna deze in het doel beland.

  In de 57e minuut komt Welberg wederom gevaarlijk voor het doel van Steenbergen, in de kluts wordt echter de 1-3 voorkomen door de verdedigers.

  Door een snelle aanval over links kan de mee opgekomen Nathan van Beers de bal voorzetten, Mike de Hoog blijft voor het doel koelbloedig en schiet de 0-4 na zestig minuten voetbal binnen.

  Amper een minuut na dit doelpunt verdwijnt een hard schot van Jordy Dam rakelings naast het doel.

  Verzet Welberg gebroken

  Na de 0-4 lijken de koppen van Welberg wat te gaan hangen, het geloof op een resultaat is definitief verdwenen, Steenbergen wordt in deze fase juist sterker. Een van de laatste wapenfeiten van Welberg komt uit een vrije trap die door de 2e keeper van Steenbergen weg gestompt kan worden.

  Invaller Gio van der Wegen stuurt in de 67e minuut Thijs Zantboer de diepte in die hierna de 0-5 binnenschiet.

  Drie minuten later wordt de 0-6 afgekeurd door scheidsrechter Rob Houdé omdat Steenbergen speler Kevin de Jong een doelpunt maakt uit een hoekschop nadat hij de bal uit de handen van de Welberg doelman schopt, een terechte beslissing overigens van de 65-jarige leidsman die tijdens de wedstrijd nog wel eens een overtreding over het hoofd zag.

  In de 75e minuut viel de 0-6 dan toch, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd op fraaie wijze door Jordy Dam binnengeschoten.

  In het laatste kwartier van de wedstrijd worden de ruimtes op het veld groter, en krijgt Steenbergen nog een aantal kansen op de score op te voeren. Keeper Mitchell de Bruijn pareert in korte tijd tot twee keer toe schoten van Ahmed Dahir.

  Na 90 minuten bepaald Rens Cooijman de eindstand op 0-7. Een voorzet van Nathan van Beers schiet hij via de paal in het doel.

  Terechte winnaar

  VV Steenbergen won de Steenbergse derby uiteindelijk verdient, al viel de uitslag enigszins

  geflatteerd uit omdat Steenbergen lang niet zo goed voetbal speelde en een aantal keer goed wegkwam. Na de 0-4 brak het verzet bij Welberg waarna Steenbergen makkelijk de wedstrijd uit kon voetballen.

  Programma

  Voor SC Welberg staat er aankomend weekend een uitwedstrijd tegen VVC’68 uit Halsteren op het programma. De wedstrijd op Sportpark de Beek wordt om 14:30 uur afgetrapt.

  VV Steenbergen speelt zaterdag de thuiswedstrijd op het sportpark aan de Seringenlaan de topper tegen koploper Internos. De aftrap van die wedstrijd staat gepland op 15:15 uur.

   

  (Geschreven door Jesse de Decker)