• Pupil van de week: Xavi Nelen

  Hallo allemaal,

  Ik was deze week Pupil van de Week en mijn naam is Xavi Nelen. Ja, volgens papa ben ik wel beetje naar de bekende voetballer genoemd. Ik ben 9 jaar en voetbal bij de JO-10.

  Daar word ik getraind door mijn papa Erwin, Martijn en Sven. Ik speel bijna altijd in de verdediging, maar soms ook wel op het middenveld. En heel soms ben ik een keer keeper, maar ik sta liever in het veld.

  Mijn mama Natasja is ook trainster, maar bij het team van mijn zus Quinty. Mijn zus is 13 en voetbalt bij de MO-15.

  Ik ben voor Ajax, net als mijn mama. Mijn papa is voor Feyenoord, samen met mijn zus. Maar gelukkig is onze hond Jimmy ook voor Ajax, dus de meerderheid bij ons thuis is voor Ajax.

  Mijn favoriete voetballer is Neymar, want Messi en Ronaldo zijn niet meer zo goed als eerst. Maar als ik een voetballer uit de Nederlandse eredivisie moet kiezen zou ik voor Tadic kiezen.

  Ik woon met papa, mama, Quinty en Jimmy in Steenbergen op het Wijngaardenbolwerk. Jimmy is een kruising tussen een Amerikaanse Cocker Spaniel en een Jack Russell, en hij is heel lief.

  Ik ga naar school op de Maria Regina, en zit in groep 6 bij juf Annemiek en juf Bianca. Het leukste op school vind ik gym, maar als ik uit de leervakken moet kiezen zou ik rekenen kiezen. Dat vind ik ook heel leuk en kan ik ook wel goed.

  Het minst leuke vak op school vind ik Atlantis, dat is begrijpend lezen. Lezen vind ik wel leuk als het maar leuke boeken zijn, zoals de Gorgels van Jochem Myer. Daar heb ik 2 boeken van gelezen en die vond ik heel leuk, dus dan vind ik lezen wel heel leuk.

  Als ik niet op school zit of naar de training of voetbalwedstrijden ben, speel ik graag buiten met mijn vrienden. Dan gaan we soms ook wel voetballen, maar we spelen ook veel tikkertje of Jachtseizoen. Echt TV kijken doe ik niet veel, maar ik kijk wel graag veel op YouTube.

  Ik vond het moeilijk om mijn lievelingseten te kiezen, want ik kon niet kiezen tussen pizza of friet. Misschien moet ik een keer een pizza met friet proberen.

  Als ik later groot wordt wil ik net als mijn vader in het leger. Dan wordt ik “legerman”, ik weet wel dat dat eigenlijk soldaat heet, maar ik vind legerman beter klinken. Ik weet wel wat je dan veel moet doen: heel veel bellen, want dat doet mijn papa ook.

  Thuis had ik eerst bedacht dat SC Welberg vandaag zou gaan winnen, maar toen ik de stand in de competitie zag dacht ik dat het een gelijkspel zou gaan worden. Ik gokte op 3-3.

  Ik had het bijna goed, want het werd 2-3, maar omdat ik bij de aftrap gescoord heb, vind ik dat ik het eigenlijk wel goed heb, want door mijn doelpunt was het toch wel 3-3.

  Ik heb een heel leuke middag gehad en veel gedaan. Ik ben mee in de kleedkamer geweest on de hele wedstrijdbespreking met de trainer te volgen, ik heb de warming up mee gedaan, dat was best vermoeiend. Omdat het heel mooi weer was had ik het heel erg warm daarna. Ik heb de wedstrijdbal mee het veld op mogen dragen. Van de scheidsrechter kreeg ik daarna een echte gele en rode kaart. Ik mocht het eerste doelpunt scoren en daarna de hele eerste helft in de dug-out gezeten. In de rust heb ik heb lootjes getrokken. Daarna kreeg ik een mooie oorkonde en een voetbal waarop alle spelers van Welberg 1 hun naam op hadden gezet. Iemand had er ook Badr Hari gezet, maar die heb ik toch niet op het veld gezien. Het was een hele leuke dag. Ik heb uiteindelijk gekozen om met Mats Meeusen op de foto te gaan, omdat hij de aanvoerder was.