• Sc Welberg 1 gaat met ruime cijfers onderuit op bezoek bij MOC’17

  Zaterdag 26 maart stond voor Sc Welberg 1 de uitwedstrijd tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom op het programma. Eerder dit seizoen ging Welberg thuis hard onderuit (0-13). Voor Welberg was het afgelopen zaterdag vooral zaak om de uitslag zo dragelijk mogelijk te houden aangezien het kwaliteitsverschil tussen beide selecties groot is.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen Alliance waren er een aantal wijzigen in het basiselftal. Dennis Luijks was na zijn afwezigheid van vorige week weer terug en begon in de basis. Bas de Jager verving de geblesseerde Kevin Dits, en Mahmoud Safwat kreeg van trainer Toon Magielse ook een basisplaats toegewezen.

  Brutaal Welberg in openingsfase

  Welberg kwam brutaal uit de startblokken op Sportpark Rozenoord. De wedstrijd ging in de eerste paar minuten over er weer. Welberg kwam twee keer via de linkerflank goed opzetten, de voorzet was tot tweemaal toe net niet scherp genoeg om tot een kans te komen, al zat er wel dreiging in de aanval.

  MOC’17 dacht na 4 minuten voetballen de 1-0 te maken, echter Welberg assistent-scheidsrechter Jesse de Decker vlagde terecht voor buitenspel waardoor het doelpunt door scheidsrechter dhr. van Nistelrooij werd afgekeurd.

  Direct na het afgekeurde doelpunt kreeg Mahmoud Safwat namens Welberg een levensgrote mogelijkheid om de score te openen. Een lange bal kwam bij Safwat terecht in het strafschopgebied, met een slimme beweging kwam de rechtsbuiten alleen voor de keeper te staan. Helaas stuitte de inzet op de keeper.

  Score loopt snel op

  Na de goede openingsfase van Welberg wist MOC’17 na 7 minuten toch de openingstreffer te scoren. Doelpuntenmaker aan MOC-zijde was Milad Najib. Twee minuten later lag ook de 2-0 in het Welberg doel, dit keer kreeg Joshua Becht alle ruimte van de verdediging, iets wat je aan voetballende ploegen als MOC’17 absoluut niet te veel moet geven.

  Een goede fase van de thuisploeg volgt, al moet gezegd worden dan Welberg het hen wel erg makkelijk maakte. Vooral via de rechterkant kreeg MOC’17 alle ruimte om te voetballen. In de 12e minuut bracht Tom Sanen de stand op 3-0. Welberg kreeg geen grip op de snelle buitenspelers van de thuisploeg, waardoor het na 17 minuten voetballen ook nog 4-0 werd.

  Door de tegendoelpunten die elkaar in een klein kwartier snel opvolgden leek de wedstrijd al vroeg gespeeld te zijn. Toch was het Welberg dat na 25 minuten voetballen weer een enorme kans kreeg voor het doel van MOC’17. Wederom werd er via de linkerkant een aanval opgezet, Mats Meeusen gaf een strakke lage voorzet af op Martijn Gladdines die net niet goed uitkwam met zijn stappen waardoor hij geen krachtig schot had in zijn benen. Een gevaarlijk moment omdat Gladdines vrijwel alleen voor de keeper stond.

  Na de goede kans lag even later de bal wel in het net achter keeper Mitchell de Bruijn. Gijs Wijnmalen was dit keer de doelpuntenmaker.

  Magielse grijpt in

  Trainer Toon Magielse greep kort na de 5-0 in. Links buiten Bas de Jager werd na 32 minuten voetballen naar de kant gehaald, en werd vervangen door Bas Winter. De verdediging moest duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen om een monsterscore in de eerste helft te zien voorkomen.

  Na het wisselmoment lukte dit ook aardig. Na 35 minuten spelen kreeg Welberg wederom een kans om op het scorebord te komen. Aanvoerder Dennis Luijks kwam een op een met de keeper maar wederom was laatstgenoemde de winnaar.

  Het beetje geluk was Welberg ook deze middag niet gegund, de bij vlagen goed verzorgde aanvallen verdiende duidelijk meer.

  Een minuut voor het verstrijken van de 1e helft bepaalde Joshua Brecht de ruststand op 6-0.

  Tweede helft

  Ongewijzigd verscheen Welberg aan de aftrap van de tweede helft. Eenzelfde spelbeeld leek zich in de tweede helft te gaan afspelen. MOC’17 had duidelijk het meeste balbezit. Welberg liet zich met vlagen diep inzakken om zodoende de thuisploeg weinig ruimte te geven.

  Ruim 20 minuten gespeeld in de tweede helft wist MOC’17 de score verder de verhogen, een ongelukkig eigen doelpunt van verdediger Tjeu den Ridder resulteerde in de 7-0.

  Vijf minuten later kwam ook de 8-0 op het scorebord via invaller Furkan Demir.

  Welberg kreeg via Jelle Smout na 75 minuten nog een goede mogelijkheid om de eretreffer te maken. Smout zag rond de middellijn de keeper ver voor zijn doel staan en probeerde via een schot de keeper te verschalken, echter was de inzet wat te zwak om de doelman te kloppen.

  In de tegenstoot die volgende werd de 9-0 door Furkan Caliskan. Tot kort voor tijd leken de dubbele cijfers Welberg gespaard te blijven. Ook door goed verdedigend werk van invaller Persijn de Kok die een aantal keer goed werk verrichte leek het 10de doelpunt niet meer te vallen.

  Toch viel de 10-0 een minuut voor tijd toch. Tom Sanen maakte zijn tweede van de middag en bepaalde daarmee gelijk de eindstand.

   

  Terecht verlies Welberg

  Gezien de verhoudingen een zeer terechte nederlaag van Welberg, MOC’17 is een van de titelkandidaten en heeft simpelweg veel meer kwaliteit in het elftal zitten. Toch heeft Welberg met vlagen goed voetbal laten zien en creëerde het een paar dotten van kansen. Helaas werden deze niet omgezet tot doelpunten.

  Aankomend weekend komt Welberg niet in actie. Door de terugtrekking uit de competitie van DOSKO uit Bergen op Zoom is deze wedstrijd komen te vervallen.

  De eerstvolgende wedstrijd voor het 1e elftal van Welberg is op zaterdag 9 april. Dan speelt het in Roosendaal de uitwedstrijd tegen DVO’60. Eerder dit seizoen verloor Welberg de thuiswedstrijd nipt met 2-3, er liggen duidelijk kansen om punten te pakken tegen een ploeg die ook laag op de ranglijst staat. De wedstrijd op sportpark Hulsdonk zal op 9 april om 14:30 uur aanvangen.

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)