• Pupil van de week: Jestin Raveendran

  Hallo allemaal, Ik ben Jestin Raveendran. Ik ben 10 jaar en woon met mijn ouders Sugan en Suba en mijn zus Jenny op de Landerije in de Welberg.

  Bij de wedstrijd van Welberg-1 tegen DVH-1 was ik de Pupil van de Week. Door Corona heb ik er lang op moeten wachten voor ik aan de beurt was. Ik had al van verschillende ploeggenootjes gehoord dat ze Pupil van de Week waren, maar nu was het mijn beurt. Ik vond het best een beetje spannend. Maar ik vond het wel heel leuk. Ik heb ook veel verschillende dingen mogen doen.

  Ik voetbal zelf bij de JO-11, het team waar mijn vader een van de trainers is. De andere trainers zijn Niek en Jeroen.  Ik speel meestal centraal midden. IK ben een echte rechtsbenige speler. Met links kan ik niet zo hard schieten als met rechts. Maar misschien dat ik dat in de toekomst nog leer.

  Want ik zou best profvoetballer willen worden, maar ik weet dat dat wel heel moeilijk is. Ik zou net zo goed willen worden als mijn favoriete voetballer Virgil van Dijk. Die was een paar jaar geleden de UEFA speler van het jaar. Hij won toen van Messi en Ronaldo. Dat is wel mijn grote droom.

  Om een goede voetballer te worden moet je natuurlijk goed eten. Het liefste eet ik pizza, en dan vooral een pizza met ham en salami. Ik zou dan ook heel graag een keer naar ItaliĆ« gaan om daar pizza te eten, want daar hebben ze hele grote pizza’s. Eigenlijk zouden we op vakantie gaan naar ItaliĆ«, maar door corona kon dat niet door gaan. Ik vind wel meer dingen lekker, maar broccoli vind ik niet lekker.

  Als ik geen profvoetballer kan worden, wil ik wel in het leger. Niet in een gevechtsfunctie maar dan graag in een functie waar ik dingen kan onderzoeken. Bijvoorbeeld onderzoeken welke aanvalstactiek er gebruikt moet worden. Daarvoor moet ik wel goed mijn best doen op school.

  Ik zit op de Nieuwe Veste bij juf Sanne in een combinatieklas 7/8. Ik zit in groep 7. Mijn favoriete vak op school is rekenen. Daar ben ik ook heel goed in. Ik kan zelfs de wiskunde opgaven van mijn zus, die al op de middelbare school zit, maken. Helaas moet ik af en toe ook spelling doen, dat vind ik het minst leuke vak op school. Gelukkig gaan we ook wel een paar keer per week gymen want dat vind ik veel leuker.

  Als ik niet op school zit ga ik graag buiten spelen. Het liefste ga ik dan basketballen op het veldje achter het Cromwiel. TV kijken doe ik niet heel veel, maar ik kijk wel graag YouTube filmpjes. De leukste filmpjes vind ik die van mr Beast.

  Ik vond het pupil van de week zijn heel leuk. Ik heb mocht bij de teambespreking van SC Welberg zijn in de bestuurskamer, ik mocht met de scheidsrechter de spelerscontrole gedaan in de kleedkamer van SC Welberg en ik ben mocht de bal voor de wedstrijd mee het veld op dragen samen met de scheidsrechter. Daarna mocht ik vanaf de middenstip de bal meenemen en heb ik gescoord in het doel van DVH. Daarna heb ik de eerste helft in de dugout mogen zitten.

  Ik sta op de foto met Dennis Luijks, de aanvoerder van SC Welberg-1. De scheidsrechter kwam ook mee op de foto. Ik voorspelde vooraf dat SC Welberg zou winnen met 3-2. Helaas had ik het niet goed en verloor SC Welberg met 2-6.