• Welberg kan vroege voorsprong tegen VVC’68 niet omzetten tot resultaat

  WELBERG - Voor het 1e elftal van Welberg stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVC’68 op het programma. Beide ploegen troffen elkaar nog maar een paar weken geleden in Halsteren. Toen ging Welberg met 9-0 hard onderuit. Afgelopen zaterdag verkocht Welberg zijn huid een stuk duurder, en kwam het zelfs brutaal op voorsprong. Toch ging VVC’68 er uiteindelijk met de overwinning vandoor, eindstand 1-4.

  In de eerste tien minuten van de wedstrijd krijgen beide ploegen wat kleine kansjes, gelijk wordt duidelijk dat Welberg goed georganiseerd staat. VVC’68 moet duidelijk zijn draai nog vinden. Welberg heeft in de beginfase duidelijk het betere spel.

  Vroege voorsprong

  Na 13 minuten voetballen komt Welberg via Rick Schuurman op een 1-0 voorsprong. Een voorzet wordt door een VVC-speler verlengt richting Schuurman die de bal in de verre hoek kopt. Bij VVC’68 denkt iedereen aan buitenspel maar scheidsrechter Beljaars gaat daar niet in mee, het doelpunt blijft staan.

  Na het doelpunt lijkt de stoomtrein van de bezoekers langzaam op gang te komen, VVC’68 probeert de bal vooral door combinatievoetbal in de ploeg te houden en ruimtes te vinden, maar mede door het compact verdedigen van Welberg komt het niet tot echt grote kansen.

  Na 25 minuten leek Welberg de draad een beetje kwijt te zijn, VVC’68 werd dreigender en wist ineens de vrije spelers op de flanken te bereiken. Dit resulteerde na een klein half uur in de gelijkmaker. Een aanval over rechts resulteerde in een voorzet die bij de tweede paal ingelopen kon worden VVC’er  Stein heideman. Een vleugje buitenspel zat er wel aan, maar ook dit doelpunt telde.

  Onterechte hoekschop

  Vijf minuten later redde de Welberg keeper knap op één op één situatie waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. Toch kwam Welberg vlak voor rust op achterstand. Een merkwaardig moment, een lange bal lijkt vlak bij de cornervlag over de zijlijn te gaan, de scheidsrechter die op geruime afstand stond wees echter naar de cornervlag. Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. De daaropvolgende hoekschop valt in de kluts binnen door een misser in de verdediging, erg zuur voor Welberg.

  Na 45 minuten voetballen gaan beide ploegen met een ruststand van 1-2 de kleedkamers in voor de thee.

  Tweede helft

  De bezoekers komen aanmerkelijk feller uit de kleedkamers dan Welberg, vrijwel direct na het fluitsignaal moet Mitchell de Bruijn redding brengen. Na 7 minuten in de tweede helft komt VVC op 1-3 nadat een lange bal wordt voorgezet vanaf rechts kopt Ahmed Alhomse voor de bezoekers binnen.

  Het goede spel van de 1e helft kon Welberg in de 2e helft niet voorzetten. Het moet vooral in de achteruitgang omdat VVC via goed combinatiespel vaak voor het doel kan komen. Toch krijgt Welberg rond de 70e minuut een goede kans op de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen hoekschop volgt er een goed schot wordt geblokt door de verdediging van VVC. Een nieuwe hoekschop voor Welberg volgt. Een scherpe voorzet wordt doorgekopt en het daaropvolgende schot wordt ternauwernood op de doellijn gekeerd. Een dreigende aanval die zeker meer verdiend had.

  Ook de slotfase van de wedstrijd laat hetzelfde spelbeeld zien. VVC’68 krijgt nog enkele kansjes, maar de Welberg verdediging en de keeper staan vandaag goed paraat. In de slotfase bepaald VVC’68 de eindstand op 1-4 door een doelpunt van Noël van Kaam.

  De wedstrijd wordt afgesloten met een opstootje voor het doel van Welberg waarbij voor zowel Welberg als VVC’68 een gele kaart getoond wordt, gezien het sportieve verloop van de middag een smetje op voor de rest uiterst sportieve wedstrijd.

  Welberg was vooral in de 1e helft gelijkwaardig aan de bezoekers, de defensie stond compact opgesteld waardoor vanuit de organisatie daar de aanval gezocht kon worden. In het 2e bedrijf liep Welberg achter de feiten aan nadat VVC’68 op stoom kwam en liet zien toch meer kwaliteit in de selectie te hebben.

  Aankomende zaterdag 30 april staat in Zevenbergschen Hoek de uitwedstrijd tegen DHV op het programma. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 2-6 verloren. DHV bezet op dit moment de 7e plaats op de ranglijst.

  Op sportpark d’n Hoekschop zal de bal om 14:30 uur gaan rollen. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Wim Van Horssen.

  (Geschreven door: Jesse de Decker)