• Sc Welberg geeft zege uit handen tegen V.V. Steenbergen

De derby tussen V.V. Steenbergen en Sc Welberg leverde zaterdag een mooie strijd op. Bij rust stond het 0-2 voor Welberg, een dik verdiende tussenstand gezien het spelbeeld. V.V. Steenbergen boog in de tweede helft de wedstrijd om, eindstand 6-3.

Het was voorafgaand de vraag hoe gewaagd beide ploegen aan elkaar zouden zijn. Het 1e elftal van Steenbergen heeft in de zomer veel vaste waardes zien vertrekken en was genoodzaakt een vrijwel geheel nieuw eerste elftal op te bouwen. Welberg daarentegen verwelkomde een aantal nieuwe spelers, waarover drie spelers van Steenbergen.

Welberg begon aanmerkelijk beter aan het begin van de wedstrijd. De duels werden mede door het feller spelen van Welberg veelal gewonnen, en daar had Steenbergen duidelijk niet op gerekend.

Voorsprong Welberg

Aan beide kanten werden in de eerste twintig minuten wat kleine kansjes gecreëerd, maar Welberg had duidelijk het overwicht. Dit resulteerde na 24 minuten in een 0-1 voorsprong. Een aanval over de flanken belandde uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied bij Mats Meeusen die de bal laag achter de keeper schoot. Een verdiende voorsprong op dat moment.

Niet veel later was bijna 0-2, na een goede aanval was het Mohammed Dahir die zijn inzet via de keeper terug het veld gekeerd zag worden, de rebound van Mats Meeusen was wederom een prooi voor de keeper.

Steenbergen leek na een half uur wat meer uit de plooi te komen, een goede aanval op rechts resulteerde in een harde lage voorzet die langs alles en iedereen voor het doel ging.

Welberg kwam daar goed weg.

Op slag voor rust viel dan toch de 0-2. Een goede ingreep op het middenveld na een fout van Steenbergen resulteerde in een solo van Mats Meeusen richting het doel, één op één bleef hij koelbloedig en maakte het goed af, 0-2.

Een verdiende voorsprong bij rust voor Welberg, dat Steenbergen in de eerste helft op alle fronten de baas was.

Tweede helft

Steenbergen komt getergd uit de kleedkamer, in de 47e minuut geeft scheidsechter dhr. Snijders uit Etten-Leur een zeer discutabele penalty nadat de Welberg verdediging mistast en een één op één situatie in het strafschopgebied volgt. Welberg keeper Bart Helmons lijkt tot twee keer toe de bal voor de voeten van de aanvaller weg te graaien en vast te hebben, de scheidsrechter ziet daar een strafschop in, in plaats van een vrije trap voor Welberg. De strafschop blijft echter staan, de keeper zit er nog dichtbij maar de 1-2 staat.

Een domper voor Welberg vroeg in de tweede helft, dat zichtbaar aangeslagen is. Drie minuten later is het dan ook al gelijk als de verdediging weer mistast en Steenbergen daar genadeloos van profiteert 2-2.

Na 10 minuten in de tweede helft komt de thuisploeg tot overmaat van ramp ook op een 3-2 voorsprong. Een afstandsschot van net buiten het 16 meter gebied wordt snoeihard in de netten geschoten.

Er ontstaat een echte derbystrijd met felle duels, waar V.V. Steenbergen het voordeel van de scheidsrechter telkens mee heeft en steeds iets meer mag doen dan Welberg.

In de 70e minuut lijkt de beslissing dan te vallen als de 4-2 door Steenbergen na een voorzet wordt binnengekopt.

Toch blijft Welberg strijden voor wat het waard is. Een domme fout van Tsjeu den Ridder zorgt in de 80e minuut wederom voor een strafschop, 5-2.

Ook Welberg krijgt een paar minuten een strafschop, als Diego Vaissaire onreglementair ten val wordt gebracht, hij gaat zelf achter de bal staan en scoort, 5-3.

Steenbergen maakt er kort voor het laatste fluitsignaal nog 6-3 van, wat ook de uitslag is.

Welberg was de 2e helft aanmerkelijk minder, waardoor er regelmatig achter de feiten aan gelopen werd. Door ongeconcentreerd verdedigen werd er te makkelijk balverlies geleden, waar Steenbergen in de 2e helft genadeloos van profiteerde. Ook de niet objectieve scheidsrechter dhr. Snijders floot in de tweede helft de wedstrijd naar de hand van Steenbergen, mede door het geven van de onterechte strafschop in de 47e minuut hielp de leidsman Steenbergen in het zadel. De leidsman ging hierna steeds warriger fluiten in het voordeel van de thuisploeg, wat tot behoorlijke irritatie van Welberg spelers en staf leidde.

Zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma, NOAD’67 uit Sint Philipsland komt dan op bezoek bij Welberg. De wedstrijd start om 14:30 uur.

(Geschreven door: Jesse de Decker, foto: Jan de Langen)