• Sc Welberg sleept overwinning uit het vuur tegen NOAD’67

In de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi kreeg Sc Welberg zaterdag NOAD’67 uit Sint Philipsland op bezoek. Nadat Welberg bij rust tegen een 0-1 achterstand aankeek wist het in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken en won het uiteindelijk met 3-2.

Na de verloren bekerwedstrijden tegen Prinsenland (0-8) en V.V. Steenbergen (6-3) stond er bij aanvang van de wedstrijd tegen NOAD’67 niks meer op het spel. Ook de bezoekers uit Sint Philipsland verloren hun beide bekerwedstrijden tegen Steenbergen (6-1) en Prinsenland (4-0). Toch was Welberg gebrand om een goed resultaat te boeken in aanloop naar de start van de competitie aankomend weekeinde.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was het voor beide ploegen vooral aftasten. Door de harde wind die dwars over het veld waaide waren zowel Welberg als NOAD’67 zoekende hoe hier het beste mee omgegaan moest worden.

Welberg was na een klein kwartier dicht bij een voorsprong nadat Diego Vaissaire mocht aanleggen voor een vrije trap ter hoogte van de punt van het strafschopgebied. De vrije trap spatte keihard uiteen op de lat waarna Martijn Gladdines in de rebound een levensgrote kans krijgt om de 1-0 te maken, helaas weet de keeper met een sierlijke redding een voorsprong te voorkomen.

Er volgt een gezapige wedstrijd waarbij de harde wind duidelijk de spelbreker is. Beide ploegen leiden veel balverlies in de passing waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelt.

Na 25 minuten wordt Achmed Dahir weggestuurd via een lange bal en lijkt in een kansrijke positie scoringpositie te komen maar helaas wordt hij onterecht afgevlagd wegens buitenspel.

Voorsprong bezoekers

Tien minuten later kan NOAD’67 profiteren na een communicatiefout in de verdediging van Welberg, de bal wordt voorgetrokken via rechts en afgerond, 0-1.

Na een gezapige eerste helft met weinig hoogtepunten gaan beide ploegen rusten met een 0-1 voorsprong voor NOAD’67.

Snelle gelijkmaker Welberg

Waar Welberg vorige week na rust in de wedstrijd tegen V.V. Steenbergen slecht uit de kleedkamers kwam had het hier duidelijk lering uit gehaald.

Vrijwel direct na de aftrap is het Ahmed Dahir die op links na een paar mooie behendigheidjes de bal voorzet richting invaller Kane Brands en hij de gelijkmaker achter de NOAD-doelman schiet. Een mooie opsteker voor Welberg zo vroeg in de tweede helft.

De thuisploeg blijft NOAD’67 hoog onder druk zetten, en dit levert in de 50e minuut ook een strafschop op nadat Ahmed Dahir in het strafschopgebied over de knie gaat bij een verdediger van NOAD. De strafschop wordt door Diego Vaissaire overtuigend in de linkerbovenhoek geschoten. Welberg weet hierdoor in 5 minuten een achterstand om te draaien in een 2-1 voorsprong.

Welberg komt niet veel later goed weg als een schot door NOAD’67 weggestompd wordt door doelman Bart Helmons, weer ontstaat de kans na gepruts in de verdediging.

NOAD’67 pak initiatief

Met nog een half uur te spelen nemen de bezoekers steeds meer het initiatief van Welberg over, en volgen er in korte tijd een aantal kansjes die telkens gekeerd worden door Bart Helmons of naast het doel gaan.

Het is voor Welberg in het laatste gedeelte van de wedstrijd overleven, maar toch lijkt de ploeg na 85 minuten voetballen de wedstrijd in het slot te gooien als de 3-1 enigszins tegen de verhouding in gescoord wordt. Na een flinke rush vanaf de middenlijn werd de bal voorgetrokken op Achmed Dahir die de 3e van de middag voor Welberg binnenschiet.

De wedstrijd lijkt dan met nog een krappe 4 minuten officiële speeltijd gespeeld te zijn, maar een knotsgekke slotfase zal volgen.

Welberg is eerst nog dichtbij de 4-1 maar het is de mee opgekomen Mels Meeusen die de bal op aangeven van Achmed Dahir niet goed aanneemt, anders was er een reuze kans ontstaan.

Ruim in de blessuretijd zijn het de bezoekers die weer langszij komen. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 door scheidsrechter Mo Bennacer scoort NOAD’67 de 3-2.

NOAD’67 ruikt dat er een gelijkspel inzet, mede omdat Welberg in de slotfase de weg volledig kwijt lijkt te zijn. In de 8e minuut van de blessuretijd, wat overigens volstrekt buiten proportie was lijken de bezoekers tot overmaat van ramp ook nog de gelijkmaker te scoren. Een afstandsschot vanaf 25 meter wordt keurig gered door Bart Helmons, maar vanuit buitenspelpositie wordt er alsnog gescoord. De treffer wordt gelukkig voor Welberg afgekeurd.

Na 100 minuten voetballen wordt er dan eindelijk voor het einde van de wedstrijd gefloten en weet Welberg de overwinning voor de deuren van de hel weg te slepen, eindstand 3-2.

Competitiestart tegen VVC’68

Welberg gaat met een overwinning in de tas richting de start van de competitie a.s. zaterdag in de 4e klasse C.

Op Sportpark ’t Zandbaantje treft Welberg dan als eerste tegenstander VVC’68 uit Halsteren, daarmee staat gelijk het treffen met de naar VVC’68 vertrokken Dennis Luijks op het programma.

De thuiswedstrijd start om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. Verwer.

(Geschreven door: Jesse de Decker)