• Strijdend Welberg gaat nipt ten onder tegen VVC’68

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen NOAD’67 (3-2) startte de competitie voor Welberg met een thuiswedstrijd tegen VVC’68 uit Halsteren.

Het elftal van hoofdtrainer Koos Kortland speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en maakte het VVC’68, toch wel een outsider voor de titel dit seizoen behoorlijk lastig. Na een vermakelijke wedstrijd won VVC’68, eindstand 1-2.

Direct na de aftrap door scheidsrechter dhr. Verwer werd duidelijk dat er twee felle ploegen aan de wedstrijd begonnen. Welberg liet gelijk merken aan de bezoekers uit Halsteren dat het zijn huid duur wilde verkopen, en zat direct kort op de duels. VVC’68 had daar duidelijk moeite mee en kon maar lastig de combinaties vinden.

Toch viel het eerste kansje na 5 minuten te noteren voor VVC’68, maar doelman Bart Helmons liet gelijk merken dat ook hij zich niet zomaar zou laten passeren.

Ook Welberg liet in de beginfase zien dat het aanvallende intenties had, Ahmed Dahir werd vanuit de achterhoede weggestuurd middels een lange bal, maar de assistent-scheidsrechter van de bezoekers vlagde Dahir ten onterecht af, weg kans.

Niet veel later is het weer Welberg dat zich voor het doel van VVC meldt, maar de keeper verricht goed werk.

Na een kwartier spelen lijkt VVC’68 een licht veldoverwicht te creëren, maar de oranjehemden van Welberg blijven in de duels sterk.

Voorsprong VVC’68

Toch is zijn het de bezoekers die halverwege de eerste helft enigszins uit het niets op voorsprong komen, omdat er voor beide goals ook nog niet echt grote kansen te noteren waren.

Een afstandsschot vanaf ruim twintig meter wordt door de wind meegenomen en vliegt onhoudbaar over keeper Bart Helmons heen.

Een kleine domper voor Welberg dat het VVC’68 tot dan verrassend moeilijk maakt.

Op het half uur lijkt VVC’68 ook op 0-2 te komen, maar via de lat en de keeper Bart blijft een grotere achterstand Welberg bespaard.

Niet veel later krijgt Welberg drie keer achter elkaar een hoekschop te nemen, nadat Achmed Dahir het de achterhoede flink lastig maakte door goed doorgaan. De lat voorkomt dat Welberg uit een van de corners op gelijke hoogte komt.

Beide ploegen gaan rusten met een 0-1 tussenstand. VVC’68 heeft in de eerste helft een licht veldoverwicht maar weet dit niet vaak om te zetten tot grote kansen, wat een groot verdienste van Welberg is omdat er kort op de bal wordt gezeten.

Tweede helft

In het tweede bedrijf ontstaat eenzelfde spelbeeld, waar Welberg zich in de openingsfase al snel voor het doel van VVC’68 meldt.

Het zijn de bezoekers die na 55 minuten spelen de score verdubbelen als balverlies op het middenveld lijdt, tot een voorzet vanaf rechts en die wordt ingekopt door de vrijstaande VVC-speler 0-2.

Aansluitingstreffer thuisploeg

Welberg blijft knokken voor wat het waard is, en niet veel later is het Mohammed Dahir die de aansluitingstreffer op zijn naam noteert. Een steekpass vanaf de eigen helft zorgt ervoor dat Mohammed Dahir weggestuurd wordt, de vlagger steekt de vlag omhoog voor buitenspel maar de scheidsrechter laat doorspelen waardoor Dahir 1 op 1 met de keeper komt, met een slimme actie omspeelt hij deze en schiet voor leeg doel raak, 1-2.

Met nog ruim een half uur te spelen ruikt Welberg bloed en gaat het opportunistischer spelen, dit zorgt voor een vermakelijke slotfase van de wedstrijd waarin het spel letterlijk op en neer gaat. De naar VVC’68 vertrokken Dennis Luijks lijkt een kwartier voor tijd de kans te hebben om de wedstrijd in het slot te gooien, maar na een voorzet schiet hij de bal ruim over. Waarna hij ook gelijk gewisseld werd.

Rode kaarten

Alles en iedereen van VVC’68 voelt dat een lastige slotfase tegemoet ziet gaan, en ook het commentaar op scheidsrechter dhr. Verwer neemt toe. In korte tijd ziet VVC’68 zowel een speler als de trainer met rood weggestuurd worden na aanhoudende praten tegen de leidsman. Die lijkt even de weg volledig te zijn kwijtgeraakt en wil de wedstrijd staken, de twee aanvoerders weten hem hiervan te weerhouden. Zodat de wedstrijd hervat wordt en uitgespeeld kan worden.

Met nog 10 minuten op de klok gaat Welberg achterin één op één spelen om zo nog meer druk op de verdediging van VVC’68 te kunnen zetten.

In de allerlaatste minuut is Welberg nog het dichtst bij de ogenschijnlijk verdiende gelijkmaker als Jelle Ooms op links diep wordt gestuurd, zijn voorzet komt bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Mels Meeuwsen terecht, die schrikt van de kans en zijn inzet ziet overgaan.

Niet veel later klinkt het laatste fluitsignaal, eindstand 1-2 VVC’68. Waar een gelijkspel zeker tot de mogelijkheid had behoord.

Het voltallige elftal mag terugkijken op een goede wedstrijd, waarin het VVC’68 verrassend goed partij wist te bieden. Ook trainer Koos Kortland blikte ondanks de nederlaag positief terug op de wedstrijd en prijsde zijn mannen vooral op de getoonde inzet en strijdbaarheid.

Uitwedstrijd tegen Vrederust

Aankomende zaterdag 1 oktober speelt Welberg zijn tweede competitiewedstrijd uit tegen V.V. Vrederust, wederom een tegenstander uit Halsteren.

De wedstrijd aldaar begint om 14:30 uur en staat onder leiding van dhr. De Vlaming uit Sliedrecht.

(Geschreven door: Jesse de Decker)