• Pupil van de week: Million Neervoort

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Million Neervoort en ik mocht dit seizoen bij de allereerste competitiewedstrijd thuis de Pupil van de Week zijn bij SC Welberg 1.

  Ik ben 10 jaar oud, woon in Steenbergen en zit op de Maria Regina bij juf Lotte en juf Mandy in groep 7. Mijn ouders zijn Sebastiaan en Gemma en ook heb ik nog een zus: Pearl. Ik heb een jonge kat als huisdier: Dex. Die is nog wel eens ondeugend, pas beet hij zelfs nog in mijn vinger.

  Op school vind ik gym het allerleukste, helaas heb je dat niet elke dag zoals bijvoorbeeld taal. Ik zou dat liever omdraaien, taal vind ik namelijk helemaal niet zo leuk om te doen op school.

  In mijn vrije tijd speel ik trompet, ook doe ik aan atletiek en kijk ik graag YouTube filmpjes in het Engels. Mijn lievelingseten is frietjes van de Mc Donalds en als het gezond moet zijn tomatensoep. Asperges vind ik wel lekker in de soep, maar niet los.

  Natuurlijk ben ik ook een enorme voetbalfan. Ik speel zelf in de JO11 bij trainers Erwin, Sven en Martijn. Het was leuk dat Martijn ook bij Welberg 1 helpt. Zo kende ik al iemand.  Ik ben een verdediger en speel het liefste met links. Rechts oefen ik wel. Mijn favoriete club is Feyenoord, vooral Trauner vind ik daar een hele goede verdediger. Mijn droom is om later ook profvoetballer bij Feyenoord te worden.

  Voor de foto heb ik gekozen voor Kevin. Hij is ook verdediger en voor Feyenoord.

  Als uitslag voorspelde ik 5-3 winst voor SC Welberg. Helaas verloren ze met 1-2.

  Ik vond het erg leuk om pupil van de week te zijn. Je verzamelt op de club, samen met het eerste. Dan mag je mee naar de wedstrijdbespreking in de kleedkamer. De mannen gaan zich dan omkleden en je wordt dan geïnterviewd. Je mag het speciale shirt voor deze middag aan en dan ga je meedoen met de warming-up. Je doet wat oefeningen mee, mag de keeper inschieten en leert allemaal nieuwe dingen. Dat shirt mag je een week mee naar huis nemen, zo kun je het bijvoorbeeld ook op school laten zien.

  Dan gaan de mannen zich omkleden (ja, nog een keer) en verruilen ze de warming-up shirtjes voor de wedstrijdshirtjes. Dan mag je met de scheidsrechter mee om de spelerscontrole bij beide teams te doen. Als dat is gebeurd ga je klaar staan met de bal, samen met de grensrechters en de scheidsrechter. De teams stellen zich net als bij de Eredivisie op in 2 rijtjes en zo loop je met zijn allen het veld op.

  Dan wordt op de middenstip de toss gedaan, high-fives gegeven, mag de bal op de middenstip en mag je als pupil het eerste doelpunt proberen te scoren bij de tegenstander. Die van mij zat er mooi in! Daarna mag je de hele eerste helft in de dug-out zitten bij de wisselspelers en de trainer. Zo hoor je alle tips en trucs van dichtbij.

  Als het rust is ga je naar de kantine. Daar help je met lootjes trekken en daarna word je als pupil van de week even in het zonnetje gezet in de kantine en krijg je een herinnering mee aan deze middag. Je mag dan ook nog wat te drinken uitzoeken en een zakje snoep.

  Het is heel erg leuk om te doen en ik wens de volgende pupil van de week heel veel plezier!

  Groetjes, Million