• SC Welberg na verlies tegen Boeimeer nog altijd puntloos

  Sc Welberg is er afgelopen zaterdag wederom niet in geslaagd een resultaat te behalen. Ditmaal werd in er in Breda verloren van Boeimeer. Welberg keek al vroeg tegen een achterstand aan, maar deed voetballend zeker niet onder voor Boeimeer. Na een rode kaart in de 50e minuut werd de kans op een resultaat wel erg klein. In het laatste kwartier ontstonden er grote ruimtes op het veld en daar wist Boeimeer optimaal van te profiteren, eindstand 0-3.

  Boeimeer dat tot de start van de wedstrijd tegen Sc Welberg nog maar een wedstrijd tot winst wist om te zetten was voor Welberg een tegenstander waar het zich goed mee kon vergelijken.

  Zonder vastte waardes als Achmed Dahir, Mohammed Dahir en Jeremy Tewari en Kevin Dits was het voor trainer Koos Kortland toch puzzelen met welke elf spelers de wedstrijd werd begonnen.

  Vroege achterstand Welberg

  Welberg begon slap aan de wedstrijd en Boeimeer profiteerde daar gelijk optimaal van. Al na 3 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong nadat een aanval over links uiteindelijk werd afgerond met een schot dat langs keeper Bart Helmons in de verre hoek werd geschoten. Een domper voor Welberg dat zich de start van de wedstrijd toch wel anders had voorgesteld.

  Al snel na de vroege voorsprong van Boeimeer leek de wedstrijd in evenwicht te komen en ontstaat er een spelbeeld waarin beide ploegen zich regelmatig voor beide doelen laten zien, zonder dat daar echt grote kansen uit voort komen.

  Welberg lijkt de laatste 10 minuten van de 1e helft nog wat te willen forceren en dringt Boeimeer ver terug tot op de eigen helft, en is ook een aantal maal dreigend voor het goal van de thuisploeg. Maar een grote kans volgt hier helaas niet uit.

  Ruststand 1-0.

  Tweede helft

  Ook bij de start van de tweede helft zet Welberg de thuisploeg uit Breda onder druk met de hoop dat de gelijkmaker snel valt. Maar al snel lijkt de kans op een goed resultaat te verdampen als de altijd fel spelende aanvaller Rick Schuurman zijn tweede gele kaart van scheidsrechter van Gelderen ontvangt, nadat hij hard doorloopt op de uitlopende Boeimeer keeper. Welberg moet met 10 man verder waardoor het strijdplan van trainer Koos Kortland noodgedwongen gewijzigd moet worden.

  Toch blijft de ploeg meevoetballen met Boeimeer en zijn beide ploegen in evenwicht. Welberg moet strijden voor elke meter maar houd lang stand. Keeper Bart Helmons redt na 72 minuten knap als Boeimeer er via een counter uitkomt maar 1 op 1 komt hij als winnaar uit de strijd en houd zijn ploeg op de been.

  Kort daarna is het Welberg dat zich in aanvallend opzicht laat zien, na een aanval over rechts is het Mats Meeuwsen die het via een afstandsschot probeert, maar zijn inzet gaat een metertje over.

  Boeimeer gooit wedstrijd op slot

  Met nog 12 minuten officiƫle speeltijd lijkt Boeimeer de wedstrijd in het slot te gooien als het wederom via een snelle uitbraak alleen op keeper Bart Helmons af kan, via een lobje wordt de bal over hem gespeeld, 2-0.

  Kort voor het einde van de wedstrijd krijgt Welberg nog een onterechte strafschop tegen nadat de scheidsrechter ten onrechte oordeelt dat er een overtreding in het strafschopgebied wordt begaan, een vrije trap had echter gegeven moeten omdat het moment niet in het zestien meter gebied plaatsvond.

  De strafschop wordt benut waardoor Boeimeer met nog 3 minuten te spelen de 3-0 maakt.

  Dit is ook gelijk de uitslag.

  Aankomend weekend derby tegen V.V. Steenbergen

  Na 6 speelronden staat Welberg nog steeds puntloos onderaan in de 4e Klasse C, alleen Lepelstraatse Boys staat nog een plekje lager omdat die ploeg een slechter doelsaldo heeft dan Welberg.

  Aankomende zaterdag 19 november speelt Welberg op Sportpark ’t Zandbaantje de Steenbergse derby tegen V.V. Steenbergen.

  De ploeg van trainer Peter van Poortvliet kent ook wissel vallende resultaten en verloor ook drie van de zes gespeelde duels.

  Zou Welberg zaterdag voor een stuntje kunnen zorgen en daarmee de eerste punten van dit seizoen binnen slepen?

   

  De derby tussen Sc Welberg en V.V. Steenbergen start om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Edgar Swagers.