• Sc Welberg komt op voorsprong, maar V.V. Steenbergen wint uiteindelijk met geflatteerde cijfers

  Het blijft telkens toch weer een mooi affiche, de Steenbergse derby tussen Sc Welberg en V.V. Steenbergen. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen beide ploegen afgewerkt op Sportpark ’t Zandbaantje. Sc Welberg was voor de start van de wedstrijd nog puntloos terwijl V.V. Steenbergen na 6 wedstrijden 9 punten wist te behalen.

  Eerder dit seizoen, in de poulefase van het bekertoernooi troffen beide ploegen elkaar ook al, toen kwam Sc Welberg voor rust met 0-2 voor maar won V.V. Steenbergen na een sterkte tweede helft met 6-3.

  Aan de start van de wedstrijd verschenen wederom twee jonge ploegen die allebei de strijd aan wilden gaan om de derby te winnen. De eerste vijf minuten is het Steenbergen dat Welberg gelijk onder druk zet en ver terugdringt op de eigen helft, tot echte kansen lijdt dit aan de zijde van de bezoekers nog niet.

  Na de openingsfase komt de wedstrijd wat meer in evenwicht, en weet Welberg zich wat meer in zijn spel te spelen.

  Het is even schrikken als Welberg keeper Bart Helmons na 10 minuten in de fout lijkt te gaan bij een uittrap, V.V. Steenbergen onderschept deze en krijgt een kans op de openingstreffer maar de inzet gaat voor Welberg gelukkig naast.

  Prachtige openingstreffer Welberg

  Welberg komt op het kwartier eigenlijk uit het niets op voorsprong via Achmed Dahir die vanaf 30 meter de bal keihard in de kruising schiet. Een prachtig doelpunt waar Steenbergen keeper Max Knoop kansloos werd gelaten, 1-0.

  V.V. Steenbergen komt snel langszij

  Lang kan Welberg alleen niet genieten van de voorsprong. Direct na de aftrap zijn het de bezoekers die de stand weer in evenwicht brengen. Een onoplettendheid van Welberg zorgt ervoor dat Steenbergen dwars door de as van het veld kan aanvallen, via een steekpass komt Mike de Hoog alleen voor de keeper en die maakt geen fout, 1-1.

  Een domper voor Welberg dat gehoopt had de voorsprong langer te kunnen vasthouden, toch blijft de thuisploeg na de tegenslag goed partij geven. V.V Steenbergen heeft een licht voetballend overwicht maar is in de afrondende fase vaak slordig waardoor Welberg vrij gemakkelijk op de been kan blijven. Toch zijn het de bezoekers die na 32 minuten spelen voor het eerst die middag op voorsprong komen. Uit een corner valt de bal na een tikje bij de 1e paal door Vincent Mosmans ongelukkig over de doellijn van Welberg, 1-2.

  Welberg probeert dan voor de rust nog wat te forceren maar slaagt er niet meer in om tot grote kansen te komen waardoor V.V. Steenbergen na 45 minuten voetballen op voorsprong staat.

  Tweede helft

  Al vroeg in de tweede helft lijkt Steenbergen orde op zaken te stellen als de 3e van de middag wordt binnengeschoten, echter werd het doelpunt gemaakt vanuit buitenspelpositie. De beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren lijdt echter tot frustratie aan de kant van Steenbergen, en ook vanaf de reservebank wordt er richting de Welberg staf flink commentaar geleverd waardoor scheidsrechter Swagers genoodzaakt is beide ploegen toe te spreken.

  Nadat iedereen gekalmeerd is wordt de wedstrijd die overigens voor de rest uiterst sportief verliep vervolgt.

  Steenbergen maakt 3e doelpunt

  Steenbergen komt op 2/3 gespeelde wedstrijd alsnog op 1-3 voorsprong, wederom is het Vincent Mosmans die tot scoren komt nadat Welberg verdediger Tsjeu den Ridder gigantisch in de fout gaat als hij de bal wil wegwerken op de rand van de 16. Mosmans kan na de foute inzet alleen op de keeper af en maakt geen fout, 1-3.

  Toch is de wedstrijd dan gevoelsmatig allesbehalve gespeeld. Welberg blijft regelmatig dreigend via de flanken waar vooral Achmed Dahir en Mats Meeusen voor de dreiging moeten zorgen. 2 minuten na het 3e Steenbergen doelpunt is het de thuisploeg dat een kansje voor het Steenbergen doel weggekopt ziet worden.

  Met nog een kwartier te spelen is het keeper Bart Helmons die zijn ploeg op de been houdt na een knappe redding op een inzet van Steenbergen.

  Welberg zoekt aansluitingstreffer

  In de 78e minuut lijkt Welberg de spanning opnieuw in de wedstrijd te brengen als het na een goede aanval op rechts een 100% kans creëert maar de inzet van Mats Meeusen die buiten het bereik van de keeper is gaat net aan de verkeerde kant van de paal buiten. Een slotoffensief van Welberg lonkt als niet veel later de doorgebroken Achmed Dahir een poging doet om de aansluitingstreffer te maken, maar het stuit op de rand van het zestienmeter gebied.

  Wedstrijd definitief beslist

  Twee minuten later is het Steenbergen dat de wedstrijd definitief in het slot gooit, een uitbraak over links wordt uiteindelijk afgerond door Gio van der Wegen.

  Kort voor het einde van de wedstrijd legt scheidsrechter Swagers de bal nog op de stip als hij van mening is dat verdediger Bas de Jager een fout begaat in het strafschopgebied, eerlijkheidshalve moet er gezegd worden dat er niet veel gebeurde. De strafschop wordt met een ‘panneka’ door Mike de Hoog binnengeschoten, 1-5.

  Niet veel later wordt de wedstrijd afgefloten waardoor V.V. Steenbergen uiteindelijk enigszins met geflatteerde cijfers de derby naar zich toe weet te trekken.

  Welberg bood grote delen van de wedstrijd goed tegenstand door strijdvaardig en fel spel te spelen, en kwam er zelf ook aanvallend via de flanken een aantal keer goed uit. Steenbergen had net een beetje meer geluk waardoor het in de tweede helft de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe trok.

  Sc Welberg dit weekend naar Lepelstraat

  Aankomende zaterdag 26 november gaat Sc Welberg op bezoek bij Lepelstraatse Boys. Beide ploegen zitten nog zonder punten, alhoewel Lepelstraatse Boys twee weken geleden wel met 2-1 won van FC Bergen. Echter stapte die ploeg na de week daarop uit de competitie wegens aanhoudende spelerstekorten in de selectie. Hierdoor zag Lepelstraatse Boys de drie behaalde punten door de KNVB afgepakt worden. De wedstrijd tussen Lepelstraatse Boys en Sc Welberg zal dus een strijdlustige wedstrijd worden waarbij beide ploegen vol voor de overwinning zullen gaan.

  De wedstrijd op sportpark in Lepelstraat begint zaterdag om 14:30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Houdé.

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)