• SC Welberg voetbalkamp 2017

  Voetbalkamp 2017.

  Dit jaar zijn we voor ons jaarlijkse voetbalkamp met onze club te gast geweest bij Groepsaccommodatie "Brabantbos" te Lierop. Vrijdag rond 18.00uur was het hierdoor druk in en rondom de kantine op sportpak "t Zandbaantje". Nadat duidelijk was dat iedereen aanwezig of zonder het te melden al onderweg was. Kon iedereen eindelijk op weg naar Oost-Brabant.

  Hier waren door de vooruit gereisde leden van de AC en keukenbemanning al de nodige voorbereidingen getroffen en kon iedereen zijn gewenste bed uit gaan zoeken. Wie gaat er boven in het stapelbed en wie onder?

  Nadat iedereen zijn plekje had gevonden werd er gestart met het eerste spel. Een bosspel in het donker waarbij verstopte leiders moesten worden gevonden om punten te verdienen. Terwijl het steeds donkerder werd nam de spanning en het plezier toe. Leiders die lagen verstopt tussen de bramenstruiken en in de boom, tot het geluid maken van een hond. Het waren niet alleen de kinderen die voldaan waren na afloop van het spel.

  Na het spel was het voor de kinderen tijd om de snoepzakken te plunderen en de slaapzalen vakkundig om te bouwen tot varkensstallen. De leiding had zich inmiddels gestort op het aansteken van een kampvuur. Om dit brandende te houden was het helaas wel nodig om tot diep in de avond nog op zoek te gaan naar brandhout. Dit resulteerde in vele expedities door het donkere bos. De volgende dag was er in de wijde omgeving dan ook geen losliggende tak of boomstronk meer te vinden.

  Nadat de rookpluimen van de eerste avond waren opgetrokken was een frisse neus wel lekker. Na de miezerregen van vrijdagavond waren de weergoden ons nu beter gezind. Onder de stralende zon werd na enige vertraging de speurtocht gelopen en alle vragen beantwoord. Die vertraging kwam overigens omdat de dames die de speurtocht hadden voorbereid het nu voor elkaar kregen zelf te verdwalen tijdens het uitzetten. Bij terugkomst had de keukenbrigade gezorgd dat de lunch klaar stond en dit ging er dan ook erg goed in! 

  Voetbalkamp, dus tijd voor het voetbaltoernooi! De hele zaterdagmiddag stond in het teken van een uiterst sportief toernooi. Ook de oudere deelnemers werden zeer regelmatig gewisseld en zo kwamen alle kinderen ruim aan voetballen toe. Op een zere knie en wat onbedoelde kopballen vielen de verwondingen daarnaast ook redelijk mee.

  Inmiddels waren de nieuwe barbecues al aangestoken (bedankt Willem!) en kon iedereen aanschuiven voor een, of een paar Hamburgers, frikandellen of sateetjes. Ook de enige echte Cees frikandel kwam weer voorbij. Het blijkt dat Ivo deze techniek ook uitermate goed beheerst en binnen 2 minuten had hij er zo 20 gebakken. Dit was zelfs voor Cees een uitdaging geweest!

  Na het eten werd er een fel voetbalwedstrijdje door de leiding gespeeld. De kersverse bekerwinnaars Martijn en Stephan waren inmiddels ook weer teruggekeerd en hierdoor kon het avondspel beginnen.

  Bingo! Niet te moeilijk want zo’n voetbalkamp is al zwaar genoeg. Roep je Bingo, en is hij vals, dan is het zo dat je een liedje moet zingen. Nu had Gidion volgens mij geen bingo geroepen, maar zijn Frans Bauer imitatie was fantastisch. En het blijkt wel dat winst euforisch maakt, of was het toch het overwinningsbiertje? Stephan mocht hierna een liedje zingen. Op het nummer "kind van de duivel"  ging iedereen helemaal los. Zo vader zo zoon, Jamie kan ook een lekker stukje zingen. En wat te denken van onze eigen DrĂ© die het nummer "Leef" van Hazes Jr ten gehore bracht. De rap die Wim uit zijn mouw schudde had ook niemand aan zien komen. Zo bleek maar weer dat er meer dan voetbaltalent binnen onze club aanwezig is. Wie de winnaar van de bingo was? Volgens mij de neutrale toeschouwer.

  Omdat de nachtelijke strooptochten om hout te zoeken voor het kampvuur niet zo bevielen had onze kippenboer Tonnie een van zijn vele "mannetjes" gebeld. Die was dus in de middag met een mooie lading sloophout gekomen zodat de pyromanen weer lekker hun gang konden gaan.

  Het was deze avond niet geheel onverwacht snel rustiger op en rondom de accommodatie. Behalve Johan en Cliff, die kunnen gewoon echt niet naar bed!

  Op zondag kwam iedereen weer rustig tot leven. Ook de gebruikelijke gebakken en gekookte eitjes van Ivo en Bas waren hier weer een belangrijk onderdeel van. Na het ontbijt was het meteen klaarmaken voor het spel mens erger je niet. Onder een stralende zon was het een pittig spel waar regelmatig een bekertje ranja voor verkoeling moest zorgen.

  Nu volgde eigenlijk de grootste uitdagingen van het weekend. Het schoonmaken van de varkensstallen/slaapzalen. Aan iedereen ook weer de uitdaging om zijn tas weer te vullen met kleding. Of die van hem of haar is, dat is een zorg voor later. Ook die slaapzak weer terug proppen in dat veel te kleine zakje valt niet mee. Na een schoonmaak waar de gemiddelde werkster van staat te kijken stonden toch echt alle spullen buiten op het terras.

  Inmiddels was de frietboer op het terrein aangekomen en kon iedereen aansluiten voor een frietje met een snack. Deze sportvoeding was wel nodig ook, want de finales van het voetbaltoernooi stonden nog op het programma. Fanatiek maar fair werd er gestreden voor de punten.

  Nog tijdens de prijsuitreiking bleek dat sommige ouders hun kinderen echt niet kunnen missen. Bij de prijsuitreiking bleek ook dat je makkelijk 2 prijzen in 1 weekend kan winnen zonder zelf te voetballen. Het team van Tonnie en Stephan ging er met de overall kampoverwinning vandoor. Dus naast de Beker ook het kamp. Dat is nog nooit gebeurd!

  Na de groepsfoto verlieten de eerste ouders en kinderen het terrein voor de terugreis naar de Welberg. Tegen 4uur waren de laatste vertrokken en kon ook de activiteitencommissie en keukenbrigade alles inpakken en de laatste loodjes opruimen.

  Als activiteitencommissie kijken we terug op een zeer geslaagd kamp. We hopen natuurlijk dat iedereen het enorm naar zijn zin heeft gehad! Wij bedanken de inzet van alle leiders, ouders en die van de keukenbrigade bestaande uit Ivo, Jeanine, Bas en Anita. Zonder jullie allemaal kunnen wij geen kamp organiseren, dus nogmaals bedankt!  

  Zet voor volgend jaar het weekend van 8-9-10 Juni 2018 alvast maar in de agenda want die staat al weer vast.

  Met sportieve groet,

  Inge Valk, Jorg de Bont, Johan Helmons, Anette Schuurman, Tom Bogers
  Activiteitencommissie SC Welberg