• Over SC Welberg

    Sportclub Welberg kent een rijke historie die op 27 november 1945 begon. Na de vele jaren op het oude speelveld naast gemeenschapshuis De Vaert ijverde SC Welberg lange tijd voor uitbreiding van hun accommodatie. In 2012 werd deze wens vervuld en is er een sportpark aangelegd genaamd ’t Zandbaantje, met een kunstgrasveld een natuurveld en een oefenveld. Dit gaf een extra impuls en zorgde voor een sterke groei van het ledenaantal. Inmiddels heeft het ledenaantal meer dan 400 actieve leden bereikt.

    "SC Welberg wil voetbal mogelijk maken voor eenieder die zich op een sportieve en eerlijke manier bezig wil houden met de voetbalsport. Het voetballen in goed teamverband vind men bij SC Welberg belangrijk. De teamleden moeten tijdens trainingen en wedstrijden elkaars sterke en minder sterke capaciteiten accepteren. Bij SC Welberg staat het clubgevoel voorop. Onze voetballers moeten ten allen tijde de naam van de club hoog houden en respect afdwingen bij de tegenstander. Daarbij moeten de leden van SC Welberg altijd in acht nemen dat SC Welberg bij de KNVB een convenant heeft ondertekend voor eerlijk spel en tegen geweld op het veld".

    SC Welberg is een bijzonder sociale vereniging met enthousiaste leiders, trainers en vrijwilligers. SC Welberg heeft een faire contributie waardoor men laagdrempelig is en het voetballen in teamverband voor iedereen mogelijk maakt.