• Pupil van de week: Moniek Vugts

  Dit weekend kon het feest niet op voor Moniek Vugts.

  Vrijdagavond begon het al goed met een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in het PSV stadion. Een verrassing voor Moniek! Een mooie 7-0 overwinning tegen Noord-Ierland was het resultaat. Daarna was Moniek zaterdag jarig , eerst lekker zelf voetballen, ook hier een mooie 7-2 overwinning en als kers op de taart mocht ze zondag 8 april de Pupil van de Week zijn bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen Advendo 1.

  Op een zonnig Zandbaantje kwam Moniek, net 9 geworden, enthousiast in actie. Samen met vader Tonnie, moeder Frieda en broer Teun was ze gekomen in dit voor haar wel heel bijzonder weekend. Eerst in de kleedkamer meeluisteren naar de opstelling en de tactische aanpak van de wedstrijd, daarna dit interview, gevolgd door een pittige warming up. Met de scheidsrechter de namen en foto’s gecontroleerd van Welberg 1, samen met de mannen het veld op. En toen was Moniek er klaar voor! Gesteund door opa en oma’s scoorde Moniek een prachtig doelpunt!

  Daarna was het tijd om heerlijk in de dug out te gaan zitten, samen met vriendin Iza. Moniek, zelf speelster van de JO9-3M, welke onder leiding staat van Serge, Raymond, Arjan, Joey, Patricia en Tonnie, genoot van de wedstrijd en het gezelschap.

  Maar naast alle belevingen van afgelopen weekend valt er natuurlijk veel meer over Moniek te vertellen: Moniek komt uit Steenbergen en heeft een hond genaamd Senna. Je kunt Moniek elke schooldag vinden op de Gummarusschool in groep 5B bij Meneer Will Mulders en bij juf Elsa. Moniek houdt van knutselen op school, maar niet zo heel erg van NatuNiek: de combinatie van de vakken natuur en techniek.

  Naast voetballen vindt ze skeeleren erg leuk. En wanneer ze even voor de tv bijkomt, kijkt ze graag Tundermans op de zender Nickelodeon. Moniek voetbalt zelf het liefste met haar rechterbeen en staat achterin in de verdediging bij de JO9-3M.

  Moniek smult van macaroni (zoals oma en mama deze klaar kunnen maken), maar ze is geen fan van spinazie. Waar ze wel fan van is, is Ajax. Ze kijkt op tegen Kasper Dolberg en ziet ook Lieke Martens als haar grote voorbeeld. Ooit zou ze graag profvoetbalster worden en droomt van een carrière bij de Ajax vrouwen. Haar grootste wens is toch wel ooit uit te mogen komen voor de Oranje Leeuwinnen.

  Moniek heeft vandaag een wedstrijdvoorspelling van 3-2 voor SCW. Op de foto heeft ze zich laten vergezellen van niet 1, maar wel 2 spelers. Ze kon namelijk niet kiezen! Tom Mulders, omdat hij de zoon van de meester is en Tom Bogers als vriendje van juf Elsa!

  Na een zonnige wedstrijd won SC Welberg 1 met 5-1 de wedstrijd!

  De volgende thuiswedstrijd is Amy Degen de pupil van de week