• Pupil van de week: Pien van der Zande

  Hoi, ik ben Pien van der Zande.

  Afgelopen zondag 14 oktober was ik de Pupil van de week bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen Advendo 1. Het was super lekker weer en ik had er veel zin in!

  Hieronder stel ik mij even voor en doe ik uiteraard verslag van deze leuke middag.

  Ik ben dus Pien van der Zande, 8 jaar oud, en woon samen met mijn ouders Joost en Susanne, mijn zusje Maud, grotere broer Loek en pleegbroertjes Jordan en Jeremy in Steenbergen. Ook hebben we een hele lieve hond genaamd Kimo.

  Ik ga graag naar school en zit in groep 5A bij meneer Will en juf Josina van de Gummarus school. Het leukste op school vind ik taal. Rekenen vind ik dan weer minder leuk, maar toch lijkt het me later heel leuk om als juf Pien voor de klas te staan. Misschien dat ik dan als bijbaantje nog ga oberen bij een restaurant of café.

  Mijn hobby’s zijn natuurlijk voetballen, maar tekenen vind ik ook heel leuk. Daarnaast is “chillen” op de bank en lekker naar de televisie kijken ook leuk. Ik kijk dan altijd naar Nickelodeon en het leukst vind ik dan Huize Herrie.

  Maar om dan toch maar even terug te gaan naar het voetballen, ik voetbal zelf bij de JO9-1M en mijn trainers zijn Serge de Gast, Raymon Nagelkerken en Joey Nagelkerken.  Ik sta in de spits net als Tom Mulder waarmee ik op de foto mocht. Dat vond ik heel leuk. Ik wilde graag met Tom Mulder op de foto, omdat hij de zoon is van mijn meester op school, meneer Will.

  Als spits wil ik natuurlijk graag een doelpunt scoren en dat gaat het beste met mijn rechter been. Ik oefen dat vaak bij SC Welberg en kijk ook vaak naar mijn favoriete club Feyenoord om te kijken hoe het moet. Mijn favoriete speler is Robin van Persie.

  Als voetbalster moet je natuurlijk goed eten en ik ben dan ook dol op spaghetti, maar spruitjes en rode kool vind ik niet lekker. Ook snoepjes zijn natuurlijk heel lekker en na de eerst helft van de wedstrijd tegen Advendo 1 mocht ik dan naast het trekken van lootjes ook nog lekkere snoepjes uitkiezen.  Jammie!

  De tweede helft ben ik ook nog blijven kijken om te supporteren en het ging heel goed. Ik had een uitslag van 3-1 voor SC Welberg voorspeld, maar de wedstrijd eindigde in een 8-0 overwinning voor SC Welberg. Yeah!!

  Hiermee eindigde deze middag dus goed en nu op naar de volgende wedstrijd van SC Welberg 1 op zondag 21 oktober tegen SSW 1.

  Dan is Cato Wiersma Pupil van de week!