• Pupil van de week: Cato Wiersma

  Zondag 21 oktober 2018

  Vandaag was Cato Wiersma onze “pupil van de week”. Na deze week eerder 3 dagen voetbalschool te hebben gedraaid onder leiding van o.a. Wim Kieft en Mario Been, wat Cato er helemaal klaar voor om een middag mee te draaien met SCW 1.

  Alles begon met een bespreking in de kleedkamer. Tussen de mannen in op de bank en alle aanwijzingen van de trainer beluisteren. Een vol geschreven bord met tips, opstelling, tactiek werd uitgelegd. Daarna was het tijd om Cato eens beter te leren kennen!

  Cato is 8 jaar oud en dochter van Peter  Wiersma en Wendy van Kelle. Cato heeft ook nog een voetballende broer: Stijn. Hij speelt bij VV Steenbergen. Samen wonen ze aan de Vlamingvaart in Steenbergen. Er lopen 4 huisdieren rond: de katten Pukje en Lotje en de konijnen Bobbie en Roosje.

  Door de week zit Cato op de Maria Reginaschool in groep 5B bij juf Suzanne en juf Melissa. Cato geniet van tekenen en knutselen op school. Het Estafette lezen en de spelling vind ze wat saai op school. Als Cato tv kijkt, kijkt ze graag naar Huize Herrie. Maar ook buiten spelen doet ze graag.

  Cato voetbalt in de JO9-1M bij Serge, Raymond en Joey. Ze speelt zelf vaak een halve wedstrijd in het veld, bekleedt dan vaak een middenveldpositie, maar ook keept ze een helft per wedstrijd. Cato schiet het liefst met rechts. (Terwijl ze wel linkshandig is)

  Cato heeft niet echt een favoriete speler of club. Wel weet ze te vertellen dat ze tegelijk jarig is met Dirk Kuyt. Zij delen 22 juli als geboortedag (al is dat wel met een verschil in geboortejaar).

  Cato lust graag frietjes en gruwelt als er bonen of spruitjes op tafel staan. Die laatste staan er niet vaak, want mama vindt ze ook niet lekker!

  Cato heeft nog geen grote plannen voor de toekomst uitgestippeld. Ze weet wel dat ze heel graag moeder zou willen worden later. Dat lijkt haar erg leuk.

  Voor de foto heeft Cato gekozen voor Stefan Evers. Hij is eigenlijk de enige speler die Cato voor de wedstrijd al kende.

  Samen met de scheidsrechter heeft Cato de spelerspassen gecontroleerd en heeft de bal meegenomen op het veld. Na de toss was het tijd voor het eerste doelpunt. Een op de zon afgekomen publiek zag de eerste bal net naast gaan, maar de scheidsrechter vond dat het schot over moest! En met een uitzinnig applaus als beloning schoot Cato haar 2e schot keurig binnen! Natuurlijk heeft Cato in de rust nog even de lootjes getrokken. Daarna hebben we haar bedankt voor haar inzet deze middag en ging ze met wat leuke aandenkens weer onderweg naar huis!

  Volgens Cato zou de wedstrijd vandaag eindigen in een 3-2 voor de Welberg. Maar helaas, waar het in de rust nog leek of deze score uit kon komen, verloor SCW 1 in de tweede helft met 2-4 van SSW-1.

  De volgende thuiswedstrijd is Isabel Nagelkerken de pupil van de week bij SCW Heren 1