• Pupil van de week: Jayden Vrolijk

  Hallo allemaal,

  Afgelopen zondag 7 april was het dan eindelijk zover. Ik was “pupil van de week”. Ik vond het best behoorlijk spannend! Maar laat ik mezelf eerst even voorstellen:

  Mijn naam is Jayden Vrolijk, ik woon in Steenbergen. Ik heb 1 broer: Wesley, een grote zus Esmee en een kleiner zusje Fayenne. Ik ben 8 jaar oud en mijn ouders zijn Mike en Diana. Ik heb een hond genaamd Noa en een kat genaamd Gypsy. Ik zit op de Maria Reginaschool, in groep 4B bij juf Simone en juf Manon. Ik houd heel erg van gym en buiten spelen. Mijn minder favoriete vakken zijn lezen en spelling. Ik vind dat beide een beetje moeilijk en een beetje saai. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar Buurman en Buurman of naar Tom en Jerry. Daarnaast houd ik van zwemmen en op de playstation computerspelletjes spelen. Ik mag de schietspelletjes van mijn broer spelen, die vind ik het leukste.

  Jullie kunnen mij kennen vanuit de JO10-1. Daar voetbal ik meestal op het middenveld en probeer ik met mijn rechterbeen te scoren! Ik heb mijn vader Mike als trainer en ook mijn andere trainer heeft Mike! M&M 😊

  Mijn favoriete voetballer is Dirk Kuyt en ik ben zowel voor Feyenoord als voor Ajax. Dat komt omdat bij mij thuis er mensen voor 2 clubs zijn.

  Je kunt mij heel blij maken met friet en pannenkoeken, maar misschien nog wel het meest met de eigengemaakte tomatensoep met balletjes van mijn mama! Ik word minder blij van groentes als spinazie en broccoli.

  Later hoop ik politieagent te worden! Maar dat duurt nog even: dus terug naar mijn belevenissen van zondag.

  Ik kreeg eerst uitleg in de kantine over hoe de middag zou gaan verlopen. Daarna heb ik gelijk het “Pupil van de week shirt” aangetrokken. We konden nog even naar buiten, want het was mooi weer. Van daaruit mocht ik mee de bestuurskamer in, om te luisteren naar de bespreking van SCW 1. Ik hoorde de trainer allerlei tips geven en dat we tegen de laatste op de lijst moesten spelen.

  Toen de jongens zich gingen omkleden, heb ik kennisgemaakt met de trainer en de scheidsrechter en natuurlijk met de trainer van de tegenstander: De Schutters 1. We maakten afspraken over mijn taak bij het helpen van de scheidsrechter.

  Toen was het tijd voor de warming up. Heerlijk in het zonnetje. Jelle legde mij heel veel oefeningen uit en hielp mij naar de juiste plaats op het veld gaan. Ik mocht penalty’s nemen op Anthony (de keeper van vandaag) en ik allerlei nieuwe oefeningen geleerd. Ik was best wel moe na de warming up.

  Toen ben ik op de foto gegaan met Dennis Luijks. Ik kende eigenlijk niemand nog van de jongens van het eerste. Ik wist wel dat ik graag met een spits op de foto wilde, die ook veel doelpunten al heeft gemaakt. Ik wil namelijk zelf ook leren om nog meer te scoren! Voor vandaag voorspelde ik een score van 5-1 winst voor de Welberg.

  De scheidsrechter liet mij alle spelerspassen nog controleren en ik mocht met hem de bal op het veld brengen. Daar mocht ik de tos doen! Daarna was het tijd voor mijn doelpunt. Behendig passeerde ik alle verdedigers van de Schutters en maakte een prachtig doelpunt! De eerste helft heb ik in de dug out mogen zitten om mee te kijken en te luisteren.

  In de rust was het al 4-0 voor de Welberg! Wauw! Na het lootjes trekken in de kantine, kreeg ik nog een mooi aandenken en een bal met alle namen van de Welberg. De doelpunten bleven ook in de tweede helft om je oren vliegen. Het werd uiteindelijk 9-1! Dennis scoorde er nog 2 vandaag, maar de beste spits was Mats met wel 4 doelpunten!

  Wat een geweldige middag! De volgende keer wens ik Tony Kouwen heel veel plezier met zijn taak als pupil van de week op 21 april 2019!

  Groetjes,

  Jayden Vrolijk