• Pupil van de week: Tony Kouwen

  Hoi, ik ben Tony Kouwen,

   

  Maandag 22 april 2019 was ik de Pupil van de week bij de wedstrijd

  SC Welberg 1 tegen PCP-1. Het was super mooi weer deze tweede Paasdag en ik had er zin in.  Het beloofde een gezellige middag te worden op sportpark ’t Zandbaantje. Graag wil ik jullie hierover wat meer vertellen, maar eerst wil ik mezelf ook nog verder aan jullie voorstellen.

   

  Ik ben dus Tony Kouwen, 9 jaar oud, en woon samen met mijn ouders Toon en Corrina, mijn broertje en zusje in Steenbergen. Ook woont hond Lilly gezellig bij ons. Ik zit nu in groep 5/6 op de Nieuwe Veste in Steenbergen en juf Paulien staat voor de klas. Het leukste op school vind ik geschiedenis en begrijpend lezen vind ik niet zo leuk.

   

  Mijn hobby’s zijn natuurlijk voetballen en dan vooral keepen. Ik sta het liefste in het doel en doe uiteraard mijn best om alle ballen eruit te houden.  Maar behalve voetballen doe ik graag gamen en dan speel ik het liefste Fortnite. Ook kijk ik op tv graag naar Fox Sports en Netflix.  Mijn favoriete voetbalclub, waar ik dan vooral naar kijk, is Feyenoord en mijn favoriete speler is de keeper Justin Bijlow.

  Momenteel keep ik zelf nog bij de JO11-2 van SC Welberg, het team van trainers Peter en Gerard. Volgend seizoen ga ik naar de JO11-1 in Halsteren. Vanuit Halsteren hebben ze mij gevraagd om daar te gaan keepen.  Ook ben ik als keeper geselecteerd om mee te doen aan de Jonger Oranje Finals.  Als enige van 100 kinderen van mijn leeftijd mag ik daaraan meedoen. Daar heb ik natuurlijk super veel zin in en dat is toch ook wel spannend. Ik ga in ieder geval mijn best doen.

  Later zou ik ook heel graag Profkeeper willen worden. Maar mocht deze droom niet lukken, dan wil ik later een eigen bedrijf in oud ijzer.

   

  Nu wordt het wel weer tijd om terug te gaan naar de wedstrijd van deze middag tegen PCP-1. Na de wedstrijdbespreking, waar ik ook bij mocht zijn, gingen de spelers zich omkleden voor de warming up. Zelf stond ik er ook al helemaal klaar voor om met de spelers van SC Welberg 1 mee te doen aan de warming up. Ik mocht o.a. de keeper mee inschieten en zelf mocht ik ook nog een aantal ballen tegenhouden.

  Na de warming up mocht ik nog op de foto met mijn favoriete speler, Dennis Luijks van SC Welberg 1. Een mooi aandenken aan deze middag.

  Toen volgde om 14:30 uur de aftrap van deze wedstrijd. Ik mocht met de scheidsrechter meelopen het veld op en als eerste die middag een doelpunt scoren in het doel van de tegenstander. Daarna snel naar de dug out om de spelers te gaan supporteren. Als supporters waren mijn vader, moeder, broertje en zusje er ook. En natuurlijk andere belangstellende voor deze wedstrijd. Ik voorspelde een uitslag van 4 - 4.

  Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2 – 5. Jammer dat SC Welberg verloren heeft, maar dat komt vast de volgende keer wel weer goed. Ik heb in ieder geval een leuke middag gehad met als aandenken ook een bal met alle handtekeningen van de spelers erop.

  Succes heren met de volgende wedstrijden! Welberg beterrr!