• Pupil van de week: Gijs van Leeuwen

  Zondag 29 september 2019

  Vandaag was Gijs van Leeuwen onze “pupil van de week”. Gijs is dit seizoen de eerste pupil bij de mannen van SCW 1. Een beetje zenuwachtig betrad hij zondag het “Zandbaantje”.  

  Na een uitleg van de middag, zijn we samen begonnen met een bespreking in de kleedkamer. Tussen de grote mannen in op de bank, heel stil alle aanwijzingen van de trainer beluisteren. Een vol geschreven bord met tips, opstelling, tactiek werd uitgelegd. Daarna was het tijd voor mij om Gijs eens beter te leren kennen!

  Gijs is 8 jaar oud en zoon van Barry en Marjorie van Leeuwen. Gijs heeft een jonger broertje: Bram.  Gijs woont in Steenbergen. Op dit moment heeft hij geen huisdieren vertelt hij. Zijn konijn “Stippeltje” is er helaas niet meer. Gijs vertelt daarna nog vrolijk over zijn neefjes en zijn familie verder.

  Op schooldagen kun je Gijs vinden in groep 5 van de Gummarus school, bij Meneer Will of Meneer Jack in de klas. Gijs geniet van vrij werken op school en pakt dat het liefste de KNEX erbij. Bij taal vindt hij het woordjes opzoeken niet zo leuk, maar spelling vindt hij geweldig. Ook thuis speelt hij graag met de KNEX of met technisch Lego. Hij heeft een hele gave wagen van Lego City, compleet met hijskraan en 6 wielen.

  Gijs voetbalt in de JO9-1, zijn trainers zijn Jeroen Hensen, Sugan Raveendran en Niek Aanraadt. Gijs is rechtsbenig. Hij staat graag als laatste man op het veld (net voor de keeper), maar is soms ook keeper tijdens de training of speelt een positie op het middenveld of in de spits. Eigenlijk kan je Gijs dus overal wegzetten op het veld!

  Gijs is fan van Ajax, hij vindt qua spelers vooral de keeper goed: Onana.

  Gijs lust graag stamppot met worst. Je maakt hem minder blij met tomatensoep op tafel.

  Gijs heeft grote plannen voor de toekomst uitgestippeld. Hij weet al dat hij graag bioloog wil worden, net als Freek Vonk. Hij kijkt daarom ook heel graag naar de programma’s van Freek. Ook is zijn lievelingsfilm “Free Willy”. Ook programma’s als Checkpoint vindt hij erg leuk.

  Gijs is een sportieve knul, naast voetballen houdt hij ook enorm van survivallen en van zwemmen bij de Meermin. Hij heeft al wel 7 diploma’s gehaald bij de Meermin! Gijs hoopt op een microscoop als cadeau van Sinterklaas. Dan kan hij thuis aan de slag met onderzoeken!

  Na het interview is het tijd om zijn speciale shirt aan te trekken en zich klaar te maken voor de warming-up. Helaas in de stromende regen vandaag. Maar dit deert Gijs niet. Hij doet enthousiast mee en schiet Anthony als keeper vandaag met een paar moeilijk te houden ballen goed in. Gijs geniet en is inmiddels alle zenuwen allang vergeten!

  Gijs koos Mats Meeusen om op de foto te gaan! Ook voor Mats een primeur om op de foto te mogen met de pupil van de week.

  Samen met de scheidsrechter heeft Gijs de spelerspassen gecontroleerd in de kleedkamer en heeft hij de wedstrijdbal meegenomen naar het veld.  Na het uitvoeren van de toss door Gijs, was het tijd voor het eerste doelpunt. Gijs ging samen met Dennis Luijks in de aanval en scoorde een prachtgoal. Het aanwezige publiek juichte en klapte hard voor hem. Gijs mocht plaatsnemen in de dug-out en vanaf daar de wedstrijd volgen de eerste helft. Gewapend met trainingsbroek en regenjas was het goed vol te houden.

  In de rust heeft Gijs de lootjes getrokken voor de loterij en hebben we hem bedankt met een mooi aandenken aan deze middag.

  Volgens Gijs zou de wedstrijd vandaag eindigen in een 2-0 overwinning voor de Welberg op NVS. Maar uiteindelijk bleef de stand 0-0.

  Gijs, super dat je er deze middag bij was! De volgende thuiswedstrijd is Maas Koenraadt de pupil van de week bij SCW Heren 1