• Pupil van de week: Janna Markestein

  Zondag 6 oktober 2019 was ik, Janna Markestein 11 jaar, de Pupil van de week bij de SC Welberg Dames 1. Ik had er super veel zin in!

  Ze moesten deze dag voetballen tegen Blauw Wit’81 VR1.

  Aangekomen bij ’t Zandbaantje mocht ik eerst het mooie shirt van de pupil van de week aandoen en daarna ging ik met de dames en de trainers de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking. Ik zat aandachtig te luisteren wat de trainer vertelde over de opstelling en de tactiek voor deze wedstrijd.

  Toen de dames gingen omkleden, ging ik naar de kantine en mocht ik nog wat over mezelf vertellen.

  Ik woon in Welberg samen met mijn vader Edwin, mama Yvonne  en mijn broer Simon.

  Ik zit in groep 8 van de Pius X en meneer Angelo staat voor de klas. Het leukste op school vind ik rekenen en de pauze is natuurlijk ook leuk. Taal vind ik niet zo leuk.

  Thuis kijk ik graag naar “The Voice” op t.v. en dan vind ik “The Voice Kids” toch wel het leukste. Mijn hobby, naast het voetballen natuurlijk, is piano spelen. Dat doe ik ook heel graag.

  Mijn favoriete voetbalclub is Feyenoord. Ook zijn de Oranje Leeuwinnen mijn voorbeeld. Voor mij is dan ook Shanice van de Sanden de beste voetbalster.

  Zelf voetbal ik bij de MO13-2 en mijn trainers zijn Natasja, Jan en Erwin.

  Ik sta soms links back, maar meestal links half en het beste kan ik dan ook met mijn linkse been tegen de bal aan trappen.

  Als voetbalster moet je natuurlijk goed eten en mijn favoriet is dan toch wel witlof en frietjes. Heerlijk! Met rode kool maak je mij minder blij.

  Als aan mij dan nog wordt gevraagd wat ik later worden wil, dan is dat dierenarts voor alle dieren. Net als dokter Pol.

  Genoeg over mezelf gekletst, nu weer even terug naar de wedstrijd. Voor een goede voorbereiding op de wedstrijd is een warming up natuurlijk heel belangrijk en daar mocht ik aan meedoen. Helemaal leuk! Hierna mocht ik het eerste doelpunt gaan maken en dat lukte natuurlijk. Vervolgens kwam de officiële aftrap en mocht ik plaats gaan nemen in de dug out om de dames aan te moedigen.

  Ik voorspelde een 3-1 overwinning en ik zat er niet ver naast, want het was uiteindelijk  3-0 voor de Welberg Dames geworden. Super goed gedaan!

  Als aandenken aan deze leuke dag heb ik een mooie foto met mijn favoriete speelster Esther Luijks van de SC Welberg dames 1. Zij speelde deze wedstrijd op dezelfde positie als ik, links half. Ook staat haar handtekening en die van de andere speelsters op een mooie pupil van de week bal die ik heb gekregen.

   

  Ik heb genoten van deze dag en bij deze alle speelsters en trainers/ verzorgers hartelijk bedankt!