• Pupil van de week: Luca Hensen

  Afgelopen zondag 10 november was het de beurt aan Luca Hensen om  “pupil van de week” te zijn bij Welberg 1. Luca vond het best behoorlijk spannend! Maar heeft de tijd van zijn leven gehad.

  Luca is 8 jaar en woont samen met papa Jeroen en mama Mariska en zusje Kyra in Steenbergen. Nou ja, nog maar net, het is bijna Welberg! Luca heeft thuis een hond, kippen en vogels. Hij zit op de Gummarusschool in groep 5 bij meneer Will en meneer Jack.

  Luca vindt rekenen erg leuk om te doen en gaat hierin dan ook als een raket door de stof heen. Eigenlijk vind hij niets echt vervelend op school.

  Luca kijkt graag naar Enzo Knol op tv en houdt van vissen. Hij heeft zelfs een keer de zeldzaamste vis gevangen: een Roofblei! Deze zwemt het liefst in zoetwater en Luca heeft deze aan de haak geslagen!

  Jullie kunnen Luca kennen vanuit de JO09-1. Daar voetbal hij in de spits. Zijn linkerbeen zorgt voor het beste schot. Hij heeft als trainer zijn vader Jeroen en ook Sugan en Niek zijn trainer van dit elftal.

  Luca’s favoriete voetballer is Frenkie de Jong en ik zelf houdt hij van Ajax zien voetballen. Je kunt Luca heel blij maken met friet, maar minder blij met spruitjes. Daarnaast weet Luca al wat hij wil worden: Dakraam specialist, net als zijn vader!

  Luca kreeg eerst uitleg in de kantine over hoe de middag zou gaan verlopen. Daarna mocht hij mee de bestuurskamer, om te luisteren naar de bespreking van SCW 1. De trainer besprak heel veel zaken, van de wedstrijd, tot de training.

  Toen de jongens zich gingen omkleden, hebben we eerst kennis gemaakt met de scheidsrechter. Deze was niet zo heel spraakzaam en dus besloten we snel richting het interview te gaan. Hierboven lazen jullie al heel veel informatie daaruit! Toen snel omkleden en tijd voor de warming up. Heerlijk in het zonnetje. Luca leerde allemaal nieuwe oefeningen uit en mocht penalty’s nemen op Pim (de keeper van vandaag). Luca maakte een aantal geweldige doelpunten!

  Toen op de foto gegaan met Troy Mol. Hij is ook een spits en dat wilde Luca heel graag. Toen snel de kleedkamer in, tijd voor spelerspassen controleren, de bal mee nemen en het veld opdrachten tot de middenstip. Luca voerde de toss uit en daarna was het tijd voor zijn doelpunt. Na een paar mooie schijnbewegingen en een uitkap voor de keeper, kwam dan het schot: GOAL! Na ontvangst van het applaus is Luca toegevoegd aan de spelersselectie in de dug out.

  In de rust was het nog niet de voorspelde 10-0 voor de Welberg! Maar uiteindelijke eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning van SCW 1 op Lepelstraatse Boys 1. In de rust mocht Luca nog de lootjes trekken (zijn ouders wonnen gewoon 1 van de mooie prijzen!) en niet te vergeten nog wat lekkers. Luca nam zijn bedankjes in ontvangst en zijn taak zat er op!

  Wat een geweldige middag!