• Pupil van de week: Jill Vis

  Zondag 17 november 2019 was ik, Jill Vis 11 jaar, Pupil van de week bij de SC Welberg Dames 1. Het was mooi weer en ik had dan ook veel zin in deze dag.

  Ze moesten deze dag voetballen tegen DESK - VR1 uit Kaatsheuvel.

  Aangekomen bij ’t Zandbaantje mocht ik eerst het mooie shirt van

  pupil van de week aandoen en daarna ging ik met de dames en de trainers de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking. Ik zat aandachtig te luisteren wat de trainer vertelde over de opstelling en de tactiek voor deze wedstrijd.

  Zelf mocht ik in de kantine ook nog wat over mezelf vertellen.

  Ik woon in Welberg samen met papa Jan, mama Peggy en onze huisdieren.

  We hebben namelijk 2 lieve honden Prada en Mattie en ook 3 schattige poezen Fay, Belle en Diva.

  Ik zit in groep 8 van de Pius X en heb een meester, meneer Angelo. Het leukste op school vind ik handvaardigheid en rekenen vind ik niet zo leuk. Na dit jaar mag ik gaan kiezen naar welke middelbare school ik ga. Ook wel weer spannend een andere school. Maar uiteindelijk wil ik graag kapster worden.

  Als ik dan een hele dag naar school ben geweest en ik zou mogen kiezen wat we ’s avonds eten, dan vind ik frietjes en pizza salami toch wel het lekkerste. Ze maken mij niet blij met spruitjes, rode kool en zuurkool.

  Thuis kijk ik graag naar The Voice of Holland op televisie. Maar ik heb ook verschillende hobby’s, waaronder natuurlijk voetballen. Maar paardrijden en dansen vind ik ook heel leuk. En om dan maar even verder te gaan over het voetballen, mijn favoriete clubs is Ajax. De beste voetballer is Donny van de Beek, die nu bij Ajax voetbalt. Zelf voetbal ik bij de MO13-2 en mijn trainers zijn mijn vader (Jan Vis) en Natasja Nelen en Erwin Nelen.  Mijn positie op het veld is rechts voor of rechts half en dan kan ik het beste met mijn rechtse been tegen de bal aan trappen.

  Nu wil ik weer even terug naar de wedstrijd, want na de warming up (waar ik ook aan mee mocht doen) kwamen de dames het veld op en mocht ik het eerste doelpunt gaan maken bij de tegenstander en dat lukte natuurlijk. Daarna volgde de officiƫle aftrap en mocht ik in de dug out plaatsnemen. Ik voorspelde een 3-2 overwinning en na een spannende wedstrijd was het 3-4. Helaas verloren, maar toch heel goed gedaan.

  En om niet vergeten mocht ik nog met mij favoriete speelster van SC Welberg Dames 1, Diana Bosman, op de foto. Super leuk natuurlijk. Ik heb een mooie herinnering aan deze leuke dag.