• SC Welberg toegelaten tot het “Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal”

  Met trots mag SC Welberg mededelen dat het is toegelaten tot het “Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal”. Namens het jeugdbestuur heeft Jesse de Decker de afgelopen periode veel contact gehad met bondsbureau in Zeist. Door alle bezoeken aan bijeenkomsten van de KNVB de afgelopen seizoenen is het jeugdbestuur in aanraking gekomen met dit ontwikkelingsprogramma. Na de zoveelste opmerking dat onze vereniging absoluut eens een poging zou moeten doen tot toelating aan dit programma is het jeugdbestuur hier mee aan de slag gegaan.

   

  Afgelopen woensdag (5 februari) is er een intake gesprek geweest bij SC Welberg waardoor de KNVB een goed beeld heeft gekregen hoe de vereniging in elkaar steekt. Hier zijn namens het jeugdbestuur, algemeen bestuur maar ook train(st)ers/leid(st)ers aanwezig geweest. Vandaag (7 februari) heeft de KNVB ons laten weten dat ze graag met ons aan de slag willen en dat we zijn toegelaten tot het programma. In de verre regio zullen wij de eerste vereniging zijn en daar mogen we best wel een beetje trots op zijn!

   

  Wat houdt het programma in?

  het “Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal” is ervoor bedoeld om verenigingen door heel het land te krijgen die het vrouwenvoetbal volledig omarmen. Dit moet ertoe leiden dat op termijn overal in Nederland clubs ontstaan waar meiden en vrouwen zich met plezier kunnen ontwikkelen, of ze nu een talentvolle of een recreatieve voetbalster zijn. De KNVB gebruikt de opgedane kennis en ervaringen vanuit het ontwikkelingsprogramma voor het optimaliseren van de vaste clubondersteuning die onder andere bestaat uit het online kennisplatform KNVB Assist, bijeenkomsten en de inzet van verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. Uiteindelijk is het doel om meiden- en vrouwenvoetbal volledig te integreren in het landschap zodat het als vol- en gelijkwaardig onderdeel wordt gezien binnen bestaande voetbalclubs.

   

  Wat gaat er nu precies gebeuren?

  Vanuit de KNVB worden er diverse avonden georganiseerd waarbij specialisten binnen de KNVB de vereniging gaan onderzoeken en daarbij ook van train(st)ers/leid(st)ers en speelsters willen horen wat ze nu precies goed en juist wat minder vinden binnen SC Welberg. Zo wordt er een uitgebreid rapport/analyse gemaakt met als doel om verbetering aan te brengen.

  Voor deze avonden zullen vanuit het jeugdbestuur personen worden uitgenodigd of ze hieraan deel willen nemen. De contactpersoon en procesbegeleider namens de vereniging is Jesse de Decker, dus mochten er vragen of opmerkingen zijn of wil je hier absoluut aan deelnemen dan kan men zich melden bij Jesse de Decker.

   

  Eind dit seizoen moet het programma worden afgerond met hopelijk een positieve uitslag!

   

  Meer weten over het “Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal”? Dat kan door te klikken op de volgende link: https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/clubontwikkeling/ontwikkelingsprogramma-meiden--en-vrouwenvoetbal