• Pupil van de week: Sira Darwish

  Zondag 16 februari was het de beurt aan Sira Darwish om pupil van de week te zijn bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen Rimboe 1.

  Sira is 10 jaar en woont op de Welberg. Ook de broer van Sira en haar tweelingzus zijn bekenden bij ons op de club. Saleh speelt in de JO13-1 en Sira en haar tweelingzus Noursin spelen samen in de MO11-1.

  Sira zit op de Pius X in groep 6 bij juf Marsha en Juf Suzanne in de groep 5/6 combinatie. Op school houdt Sira erg van de gymlessen. Helaas vindt ze lezen minder leuk. En dit moet eigenlijk elke dag wel volgens het rooster in de klas.

  Sira is een sportieve meid. Ze houdt van klimmen en kan dit echt overal. Op hekken, in de achtertuin, het maakt niet uit.

  Sira houdt van voetballen en is groot fan van Lieke Martens. Het is dan ook niet verbazend dat haar favoriete voetbalclub FC Barcelona Feminí is. Wie weet leiden de trainingen van trainers Tonnie en Arjan ooit tot een mooie plek bij dit dameselftal. Sira zelf speelt wel een andere positie dan Lieke. Sira wisselt een verdedigende positie af met het middenveld. Haar voorkeursbeen is rechts, maar ze traint ook hard om goed te leren schieten met haar linkerbeen.

  Wanneer we samen praten over eten is al snel duidelijk dat Sira het eten van pizza bovenaan haar lievelingslijstje heeft staan. Als het gaat over dingen die ze niet lekker vindt vat ze het als volgt samen: “Alles wat groen is!”. Al snel volgt er achteraan: “ Ik lust ook geen champignons”.

  Later zou Sira graag architect willen worden. Het lijkt haar geweldig om mooie gebouwen en huizen te ontwerpen.

  Na het interview was het tijd om de kleedkamer in te gaan voor de teambespreking. Dit was eigenlijk best een beetje spannend. Samen met Saleh betrad ze de kleedkamer en luisterde aandachtig naar wat de trainer allemaal te vertellen had. Toen we de kleedkamer weer verlieten, gaf Sira aan dat het wel een lang gesprek was. Zo gaat dat niet bij de MO11-1.

  Na het interview begon de warming up. Sira deed enthousiast mee. Al is het wel een beetje onwennig om ineens zo op het veld te staan. Sira liet zich van haar beste kant zien en liep alle mannen er zo uit. Ook hielp ze nog even om Pim in te schieten.

  Voor de foto koos Sira voor Luuk Deckers. Luuk heeft Sira ook geholpen om de eerste treffer voor de Welberg te realiseren. Na een applaus heeft Sira de eerste helft gevolgd vanuit de dug out en in rust nog even de lootjes getrokken. Na wat lekkers en wat te drinken is Sira toen naar huis gegaan met haar oorkonde en getekende bal!

  Voorspellend hoopte Sira dat het vandaag 5-3 zou worden voor SC Welberg. 

  Uiteindelijk werd het 3-3 na een stormachtig potje voetbal op het veld 😊.