• CORONA UPDATE: Verkouden of ziek? Wat nu?

  Nu dat de “R” in de maand zit komen ook de eerste leden die verkouden en/of ziek zijn.

  Vanuit diverse leden en ouders/verzorgers krijgen wij als vereniging vragen wanneer ze nu wel en niet welkom zijn, in dat soort situaties, om te komen voetballen.

  De regel is eigenlijk simpel. Heb je (milde) klachten dan blijft men thuis, en moet men zich laten testen. Voor bepaalde leeftijden worden uitzondering gemaakt en daarvoor verwijzen we jullie door naar de volgende pagina.

  Nu krijgen wij ook signalen dat vooral kinderen die verkouden zijn op dit moment slecht/niet worden getest en dat de symptomen eerst erger moeten worden voordat er getest gaat worden. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de testcapaciteit van de GGD, die zwaar onder druk staat. Ondanks dat de GGD super hun best doet, lukt het hun niet altijd iedereen tijdig te testen. Ondanks dat door de GGD en/of door de huisarts dit soort beslissingen worden genomen betekent dat niet dat er gelijk weer gevoetbald kan worden. In dat soort situaties is het zo dat er pas weer gevoetbald kan worden als men 24 uur klachtenvrij is!

  Is er nu toch een test afgenomen en is de uitslag negatief? Dan kan er weer gewoon gevoetbald worden. Als de klachten daarna toch erger worden, dan is het de bedoeling dat men thuisblijft en zich opnieuw laat testen.

  Is de uitslag positief? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat men thuisblijft. Maar het kan ook zijn dat iemand anders van het gezin positief wordt getest. Ook dan vragen wij om allemaal thuis te blijven en regels op te volgen die te vinden zijn op de volgende pagina.

  Is er ondanks deze informatie toch twijfel over wat te doen? Neem dan contact op met de trainers/leiders. Of stuur een e-mail naar info@scwelberg.nl. Bij urgente zaken/vragen kan er telefonisch/app contact worden gezocht via het nummer 06-10451744 (Gidion Tunders).

  Namens het Algemeen Bestuur