• SC Welberg verliest van zichzelf in Poortvliet

Het eerste elftal van SC Welberg mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen SPS in Poortvliet. Vooraf was al duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden, immers SPS stond bij het stilzetten van de competities afgelopen maart bovenaan in de 4e klasse.Het bleek al snel na dat SC Welberg alle zeilen bij moest zetten, de doelpunten vlogen Welberg in razend tempo om de oren, ruststand 7-0. In de tweede helft liet de ploeg van trainer Magielse zich van een betere kant zien, maar moest uiteindelijk nog drie doelpunten slikken. De uitslag werd 10-0.

Nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was werd de toon voor die middag al gezet. SC Welberg liep met de vertrouwde oranje shirts het veld op, de spelers van SPS die in het rood gekleed waren het hier niet mee eens. Er ontstond een pittige discussie in de middencirkel, de spelers en staf van Welberg kregen het er vanuit de assistent scheidsrechter van SPS flink van langs. Nadat SPS andere wedstrijdshirts had aangetrokken kon de wedstrijd met 10 minuten vertraging dan toch beginnen.

Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat Welberg een lastige middag tegemoet ging, SPS ging er meteen vol in, dit leverde in de 4e minuut gelijk de 1-0 op. De scheidsrechter miste een handsbal van een speler van SPS in het strafschopgebied, hij kon hierdoor de bal aannemen en afspelen naar de nr. 10 van SPS die de bal makkelijk kon binnentikken. De assistent scheidsrechter van Welberg probeerde scheidsrechter de Pater nog te overtuigen van het feit dat er een handsbal vooraf ging aan het doelpunt, echter bleef de 1-0 staan.

Vanaf de bank van Welberg klonk al snel, ‘’wordt het dan echt zo’n middag ?’’, en dat werd het ook. SPS liet vooral in het eerste half uur zien dat het een voetballend uitstekende ploeg is, echter bij SC Welberg ging echt alles mis wat mis kon gaan.

Na 30 minuten stond het al 6-0 voor de mannen van SPS. Uit bijna alle aanvallen viel een doelpunt, de thuisploeg kon overal ongeremd doorheen lopen.

In de 37e minuut kreeg Davy Krijnen de eerste gele kaart van de wedstrijd voorgeschoteld van scheidsrechter de Pater, Krijnen kon zijn frustraties richting de scheidsrechter niet voor zich houden en werd op de bon geslingerd.  Het was tekenend voor het wedstrijdbeeld in de 1e helft.

SPS wist in de blessuretijd  nog een doelpunt te maken, hierdoor gingen beide ploegen de rust in met een 7-0 tussenstand.

Mels Meeuwsen en Dennis Luijks bleven in de kleedkamer achter, Jelle Ooms en Mahmoud Safwat kwamen bij de start van de 2e helft binnen de lijnen.

SC Welberg tapte in de tweede helft uit een ander vaatje, kwam er een aantal keer gevaarlijk uit maar wist zichzelf niet te belonen. De jonge ploeg liet met vlagen zien dat het via goed en verzorgd combinatievoetbal kansen kan creeƫren, maar in de afronding wilde het niet lukken.

Welberg wist in de tweede helft tot de 80e minuut het doel schoon de houden, maar moest in de 81e minuut toch de 8-0 incasseren. Nog geen minuut later kwam de 9-0 op het scorebord, na een scrimmage voor het doel van Welberg tikte de nr. 10 van SPS de bal erin. In de 83e minuut kende de scheidsrechter een onterechte strafschop toe aan SPS, keeper Bouke van Hooijdonk stak echter een stokje voor het cadeautje en pakte de bal mooi uit de rechterhoek.

In de 85e minuut was Welberg nog het dichtstbij de eretreffer. Christian Gliga gaf vanaf rechts een prachtige dieptepass richting de linkerkant van het strafschopgebied op Diego Vaissare, deze kwam goed voor zijn man maar het daaropvolgende schot schoof rakelings langs de doelpaal.

Kort voor tijd wist SPS nog de 10-0 te scoren, dit was tevens de uitslag.

Trainer Toon Magielse kon na de wedstrijd niet anders dan concluderen dat titelkandidaat SPS een paar maatjes te groot was voor het nieuwe jonge eerste elftal van SC Welberg.

Aanstaande zaterdag 3 oktober staat voor SC Welberg 1 een thuiswedstrijd tegen Vrederust op het programma, aanvang 14:30 uur.