• SC Welberg verliest onterecht van WIK’57

  Het 1e elftal van Welberg trad afgelopen zaterdag op Sportpark ’t Zandbaantje aan tegen WIK’57 uit Kerkwerve. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Welberg na 90 minuten voetballen onterecht met lege handen bleef staan. WIK’57 ging er met een 2-3 overwinning vandoor.

  SC Welberg trad aan met een zeer jong elftal. Onder andere Troy Mol, Jacey Dihal en Bas de Jager kregen een basisplaats van trainer Toon Magielse, eerder genoemde spelers waren vorig seizoen nog actief in de JO19.

  De eerste minuten waren voor de bezoekers, zij starten feller aan de wedstrijd. Na 7 minuten voetballen kwam WIK’57 op voorsprong. Welberg kreeg de bal niet goed uitverdedigd in het strafschopgebied, de nr. 11 van WIK’57 schoot de bal achter keeper Mitchell de Bruijn.

  Na het doelpunt kwam Welberg beter in de wedstrijd en gaf het WIK’57 goed partij. Welberg werd via de omschakeling al een paar keer gevaarlijk. Mats Meeuwsen had een strafschop verdient, hij ging op avontuur met de bal, werd in het strafschopgebied aangetikt en kwam ten val. De scheidsrechter wuifde het onbegrijpelijk weg.

  In de 28e minuut was Troy Mol het dichtstbij de gelijkmaker. Hij ging alleen op de keeper af, helaas werd zijn schot door de keeper gepareerd. In de 35e minuut was Welberg via Mol wederom dichtbij de 1-1, Mol kwam opnieuw alleen op de keeper af hij zag Mats Meeuwsen vrij staan, echter de eindpass kwam niet goed bij Meeuwsen aan waardoor de aanval strandde.

  WIK’57 wist er in het verdere verloop van de eerste helft niets gevaarlijk tegenover de stellen ondanks dat zij meer balbezit hadden. De verdediging van Welberg stond telkens goed. Enigszins tegen de verhouding in zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-1 ruststand.

  In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Er werd door beide ploegen hard gewerkt waardoor het voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken. Welberg kwam goed uit de startblokken en dit resulteerde in de 64e minuut ook in de verdiende gelijkmaker. Spits Troy Mol wist na de eerder gemiste kansen nu wel het net te vinden. Een voorzet van de goed invallende Davy Krijnen werd door Mol hard binnen geschoten.

  Amper 5 minuten na de gelijkmaker kwam Welberg wederom op achterstand. WIK’57 mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Keeper Mitchell de Bruijn pareerde de bal met zijn vuisten, de bal kwam echter recht voor de voeten van de nr. 2 van WIK waardoor het voor hem een koud kunstje was om de 1-2 binnen te schieten. Het doelpunt had echter afgekeurd moeten worden. De assistent scheidsrechter van Welberg vlagde voor buitenspel maar werd tot verontwaardig van de spelers en technische staf van Welberg compleet genegeerd door de scheidsrechter. Het zorgde voor flink wat commentaar op de leidsman, echter was hij resoluut en keurde het doelpunt goed.

  Het moment zorgde bij Welberg voor flink wat opschudding, de aanval werd veelvuldig gezocht maar de gelijkmaker viel niet. In de 80e minuut van de wedstrijd vergrootte WIK’57 tegen de verhouding in de voorsprong. Via een kopbal uit een corner kwamen de bezoekers op 1-3.

  Toch voelde Welberg dat er ondanks de 1-3 achterstand nog wat te halen viel, met opportunistisch voetbal in de laatste tien minuten werd er nog geprobeerd om een resultaat te behalen. In de 89e minuut werd het via Jeremy Tewari nog 2-3. Een prachtig schot vanaf circa 20 meter belandde hoog in de rechterkruising van het doel. In de resterende minuten ging het spel op en neer, maar kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

  Welberg verloor de wedstrijd onterecht met 2-3. Het vertoonde spel bied voor de komende wedstrijden echter perspectief. Aankomende zaterdag 18 september staat voor het 1e elftal de laatste bekerwedstrijd tegen Jong Ambon op het programma. Jong Ambon verloor net als Welberg de eerste twee bekerwedstrijden.

  De thuiswedstrijd op Sportpark ’t Zandbaantje start om 15:00 uur.