• SC Welberg vergeet zichzelf te belonen tegen DVO’60

Voor het 1e elftal van Welberg stond j.l. zaterdag 9 oktober de tweede thuiswedstrijd op het programma. Na de forse nederlaag tegen MOC’17 (0-13) kwam DVO’60 uit Roosendaal op bezoek.

Het begin van de wedstrijd was voor DVO’60. Zij kwamen sterker uit de startblokken, Welberg keek na 10 minuten voetballen al tegen een achterstand aan. De bezoekers stoomde aan de rechterkant van het veld op richting de cornervlag, na een strakke lage voorzet werd werd de bal achter Welberg doelman Mitchell de Bruijn geschoten.

Na de vroege voorsprong bleef DVO’60 in de 1e helft het betere van het spel houden, vooral het combinatievoetbal van de bezoekers bleef verzorgd waardoor Welberg achter de feiten bleef aanlopen. Welberg kwam nauwelijks van de eigen helft vandaan. In de 30e minuut was DVO’60 dichtbij de 0-2. Een kopbal spatte uiteen op de doellat.

Trainer Toon Magielse greep in de 35e minuut van de wedstrijd in door Davy Krijnen naar de kant te halen, Jelle Smout was zijn vervanger. Twee minuten later kreeg Welberg een spaarzame kans in de 1e helft. Een afvallende bal na een hoekschop belande net over het doel van DVO’60.

Op slag van rust kwam Welberg goed weg, na een dreigende aanval van DVO’60 bokste doelman de Bruijn de bal over het doel. Niet veel later zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Welberg kwam zichtbaar feller uit de kleedkamers. In de 52e minuut beloonde het zichzelf met de gelijkmaker. Dennis Luijks bediende Jelle Smout via een mooie voorzet, Smout kopte de bal onhoudbaar achter de keeper.

Na het doelpunt brak de wedstrijd open, twee minuten na de gelijkmaker wist keeper Mitchell de Bruijn een schot van DVO’60 te keren waardoor een nieuwe achterstand voorkomen werd.

Welberg bleef in de daaropvolgende minuten dreigend richting het doel van DVO’60, en kwam na 60 minuten voetballen zelfs op voorsprong. Dennis Luijks mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, de afvallende bal was voor Welberg. Via een strakke voorzet werd Mats Meeuwsen bereikt, hij schoot de bal onberispelijk binnen.

Lang wist Welberg de voorsprong niet te behouden. In de 64e minuut kwam DVO’60 op gelijke hoogte. Een corner werd door de Welberg verdediging gemist. Bij de tweede paal kon de bal makkelijk in het doel worden geschoten.

De bezoekers namen na de gelijkmaker het initatief van Welberg weer over. Na 75 minuten kwamen zij wederom op voorsprong. DVO’60 wist een slechte terugspeelbal van Amir Baali te onderscheppen, en kon daarna makkelijk de 2-3 binnenschieten.

De thuisploeg voelde echter dat er toch een gelijkspel inzat, in de 88e minuut kwam ook de kans op de 3-3. Dennis Luijks kwam snel opstomen, via een voorzet werd Jelle Smout bereikt die de gelijkmaker op zijn schoen had, echter het schot kwam tegen de doelman van DVO’60 aan.

De slotfase van de wedstrijd was erg hectisch, met het ingaan van de blessuretijd ontstond er nadat de bal over de zijlijn ging een opstootje tussen beide teams, de keeper van DVO’60 zette een sprint van 70 meter in, en sloeg met volle snelheid een Welberg speler op het achterhoofd, de vlam sloeg hierna behoorlijk in de pan. Scheidsrechter Jimmy Beljaars besloot een afkoelingsperiode in te lassen van 10 minuten. Bij terugkeer op het veld werd de keeper van DVO’60 bestraft met een rode kaart. In de 7minuten durende blessuretijd ging Welberg vol in de aanval maar komt het niet verder dan een schot wat naast het doel belandde.

Welberg verdiende op basis van de 2e helft een gelijkspel. Het elftal knokte zich geheel terug in de wedstrijd, wist zelfs nog op voorsprong te komen, maar gaf de punten daarna alsnog uit handen.

Aankomende zaterdag 16 oktober speelt SC Welberg om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal.