• Welberg geeft overwinning in tweede helft uit handen tegen FC Bergen

  Afgelopen zaterdag 19 februari hervatte Welberg 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Bergen. Na een vroege voorsprong voor Welberg leek er bij rust geen vuiltje aan de lucht, echter gaf de ploeg de overwinning in de tweede helft volledig uit handen, uitslag 3-1.

  Voor Welberg stond de eerste wedstrijd sinds eind november op het programma, tegenstander FC Bergen kwam op 12 februari al in actie tegen VV Internos. De formatie uit Bergen op Zoom stond bij aanvang van de wedstrijd tegen Welberg stijf onderaan.

  Op Sportpark de Markiezaten werd afgelopen zaterdag met een stevige wind over het veld afgetrapt. De eerste kansen kwamen via Mats Meeusen en Dennis Luijks, echter stond het vizier van beide nog niet op scherp.

  Na 7 minuten voetballen voorkwam de paal een vroege achterstand voor Welberg, FC Bergen mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, gelukkig stuitte de bal via de paal terug het veld in, pech voor FC Bergen.

  Welberg bleef in de openingsfase de bovenliggende partij en beloonde dat na 15 minuten voetballen ook met een doelpunt. Dennis Luijks mocht vanaf links een hoekschop nemen, met een kopbal zorgde Kevin Ditz voor een 0-1 voorsprong.

  Na het doelpunt brak de wedstrijd echt los, er ontstond een interessante wedstrijd tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. FC Bergen had het vooral moeilijk met de snelle voorhoede van Welberg, echter werden de kansen die volgenden uit de aanvallen niet afgemaakt, mede door goed keeperswerk van de doelman van de thuisploeg.

  Op het half uur brak FC Bergen via rechts door op de helft van Welberg, verdediger Tsjeu den Ridder greep met een forse tackle in aan de zijlijn en mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Safranti slechts de gele kaart toonde.

  Het resterende kwartier van de 1e helft gaf hetzelfde spelbeeld, Welberg had het meeste balbezit en kwam er vooral via de flanken een aantal keer goed uit. Tot uitgespeelde aanvallen voor rust leidde het echter niet meer. Met een 0-1 voorsprong zochten bij ploegen de kleedkamers op.

  Vrijwel direct na de thee leek Sc Welberg de voorsprong te verdubbelen via Mats Meeusen. Vanuit de achterhoede werd Dennis Luijks weggestuurd die de bal breed legde op de meegekomen Meeusen die op zijn beurt de bal keurig in de hoek van het doel schoot. De assistent-scheidsrechter van FC Bergen vlagde echter onterecht voor buitenspel. In eerste instantie ging de scheidsrechter daar niet in mee, na commentaar van spelers en staf van FC Bergen ging de leidsman toch verhaal halen en keurde na overleg met de assistent het doelpunt af, een erg merkwaardig moment.

  Vijf minuten later kwam FC Bergen uit het niets langszij, een op het gezicht houdbaar afstandsschot vanuit de tweede lijn glibberde zo door de benen van Welberg keeper Mitchell de Bruijn.

  Welberg leek zichtbaar aangeslagen door de onverwachtse gelijkmaker en werd in de daaropvolgende fase slordiger in de combinaties. FC Bergen kreeg daarentegen meer zelfvertrouwen. Na 70 minuten voetballen kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Wederom zag Welberg keeper Mitchell de Bruijn en niet sterk uit, een op het zicht houdbare vrije trap verdween achter hem in het doel.

  De ploeg van trainer Toon Magielse ging in de laatste 20 minuten vol in de aanval door achterin 1 op 1 te gaan spelen, kwam vooral via Mats Meeusen nog tot een aantal dotten van kansen maar de keeper van FC Bergen redde zijn ploeg telkens knap.

  Vlak voor het eindsignaal kreeg Welberg definitief de deksel op de neus toen FC Bergen via een counter de 3-1 wist te maken. De scheidsrechter floot direct na de aftrap af.

  Gezien het spelbeeld verloor het 1e elftal van Welberg onverdiend, echter had het zorgvuldiger met de gecreƫerde kansen om gegaan, dan had een overwinning behaald kunnen worden.

  De eerstvolgende wedstrijd staat volgende week op zaterdag 5 maart gepland. Op sportpark ’t Zandbaantje wordt dan de derby tegen VV Steenbergen gespeeld. Om 15:00 uur wordt de wedstrijd afgetrapt.

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)